Henter kommentarer

Nordnet: Visse danske aktier deler skæbne med tech-selskaber


Visse danske aktier deler skæbne med de større amerikanske teknologiselskaber.

Det vurderer Nordnets inveteringsøkonom Per Hansen i en kommentar fredag. Ligesom andre højtprissatte aktier er danske aktier sårbar over for rentestigninger. Det er ikke i samme grad som en række spekulative aktier, lyder det.

Læs også: Kursbombe lurer under dansk aktie

»Hvis alibiet for at sælge aktier er, at investorerne går ud af selskaber med forliste vækstdrømme, som først og fremmest har været højt prissatte på grund af likviditetsmæssig overrigelighed og ”jagten på den næste Tesla”, bør udsalget, af den grund, ikke gå meget hårdt ud over de danske aktier. Risikoen er ikke væk, men blot mindre,« forklarer Per Hansen og tilføjer:

Læs også: Kapitalforvalter: Du bør finde aktier med denne evne

»Danske life science selskaber deler i den henseende nok lidt skæbne eller muligheder med de større amerikanske techselskaber, som er høj kvalitet og fornuftig vækst med en høj prisfaststættelse.«

Han understreger dog, at kvalitet ikke rigtig går af mode med henvisning til den kendte value-investor Warren Buffetts pointe om, at det langsigtet er bedre at købe et godt selskab til en fornuftig pris, end et dårligt selskab til udsalgspris.

Se også: 10 gyldne råd fra Warren Buffett

Investorer skal ikke desto mindre være forberedte på, at rotationen væk fra højt prissatte selskaber godt kan fortsætte.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Kendt investor overrasker: Det udgør halvdelen af porteføljen

Læs også: Dumpet, udskældt og hadet: 'Det her kan være starten på et vendepunkt'