Henter kommentarer

Opråb til investorer: Pas på disse himmelstormere


Der er fut nok i fedme-aktierne til, at de kan fortsætte med at stige, men investorerne skal passe på, når de fylder porteføljen med de hypede medicinalselskaber og biotekselsakber.

Det er vurderingen fra Morten Gregersen, der er chefporteføljeforvalter i Formuepleje, til Finans

»Vi er efterhånden et sted, hvor de lavthængende frugter er blevet taget, og man skal huske, at træerne ikke vokser ind i himlen. Fedmeaktierne står solidt, men det er måske også tid til at sprede sin risiko,« siger han til mediet.

Forvalteren peger på, at hvis man i fremtiden gerne vil ind i fedmeaktierne, skal man være opmærksom på konkurrencesituationen, kapaciteten på markedet, og hvordan myndighederne forholder sig til de givne selskaber. 

Læs også: Chefstrateg ser mulig kovending: Rentenedsættelser kan være aflyst

Tidligere har Euroinvestor skrevet en del om de omtalte fedmeaktier.

Herhjemme har tre danske aktier især fået stor gavn af hypen omkring selskaber indenfor fedme.

Der er giganten Novo Nordisk, der er stukket af med 87,5 pct. siden starten af 2023, og nu kan kalde sig for verdens 13. største virksomhed målt på markedsværdi. Sammen med den amerikanske konkurrent Eli Lilly sidder de på størstedelen af markedet for fedmemedicin. Også Eli Lilly er steget voldsomt den seneste tid. Medicinalgiganten er vokset med 109,4 pct. siden start 2023 og er verdens tiende største virksomhed målt på markedsværdi. 

Ellers har vi herhjemme i Danmark Zealand Pharma, der er eksploderet på børsen med 195 pct. siden start 2023. Biotekselskabet har endnu ikke noget fedmemiddel på markedet, men de har en række lægemiddelkandidater under udvikling, som har vist pæne resultater.

Til sidst er der den lille biotekkomet, Gubra, der også har fedmemidler i deres pipeline. Siden selskabets børsnotering i april sidste år er Gubra-aktien steget med over 158 pct.

Læs også: Jyske Bank om dansk aktie i vildt comeback: Langt mindre risiko

Den erfarne investor Lau Svenssen har for nyligt købt op i det danske biotekselskab Gubra.

Det skete efter, at selskabets administrerende direktør Henrik Blou medvirkede i Millionærklubben tirsdag, hvor Lau Svenssen også var med.

»Jeg må indrømme, at jeg måske overså den, da de gik på børsen sidste år. Og så må man jo finde ud af, om man har taget fejl, eller om man vurderer, at den bliver billigere igen. Jeg tror ikke, man kan sidde og vente på, at den her aktie kommer tilbage igen,« siger Lau Svenssen, der har købt aktien til sin private portefølje.

Du kan læse mere om hvorfor han har valgt at købe op i Gubra-aktien her: Erfaren investor har købt op i dansk børsraket: 'Er det dyrt? Ja, det er det, men det er nok ikke for dyrt'

Derudover kan du høre afsnittet af Millionærklubben med Gubras topchef Henrik Blou og Lau Svenssen her:

Læs også: Penge tilbage i skat? Sådan kan du fordoble dem