Henter kommentarer

| Opdateret

Potentialet kan ikke ses i aktiekursen nu - forventer kursspring i Bavarian-aktien


Aktiekursen afspejler slet ikke det potentiale, som gemmer sig i Bavarian Nordic.

Det vurderer aktieanalytiker Frank Hørning Andersen fra Kapital Partner forud for børsåbningen mandag, efter den danske vaccineproducent har fremlagt nye tal for dets vaccinekandidat mod covid-19. Det udtaler han om den danske vaccineaktie, der fredag lukkede i kurs 301,40 kr. Nye tal bekræfter, at biotekselskabet sidder på en effektiv boostervaccine - dvs. den, der typisk gives som tredje stik.

»Vi vurderer, at den nuværende aktiekurs kun i begrænset omfang inkludere vaccinens kæmpe kommercielle potentiale. Vi venter, derfor en meget positiv kurs reaktion,« lyder det i en kommentar fra Frank Hørning Andersen.

Læs også: Bavarian Nordic-analytiker efter nye data: Aktien er undervurderet

Udmeldingen kommer efter, at biotekselskabet er kommet med positive fase 2-data for sin coronavaccine kaldet 'ABNCoV'. Data udviste en stærk boostende effekt, hvilket øgede de eksisterende niveauer af SARS-CoV-2-neutraliserende antistoffer mod Wuhan-varianten med 2-40 gange afhængigt af de indledende niveauer af antistoffer, forklarer han.

Den store boostende effekt af ABNCoV2 hævede de neutraliserende antistoffer til niveauer rapporteret at være yderst effektive (>90 pct.) mod SARS-CoV-2, bemærker Frank Hørning Andersen. Han lægger samtidig vægt på, at de nye data fra Bavarian Nordic viste en lignende stigning blev observeret for alle testede SARS-CoV-2 varianter (Wuhan, Alpha, Beta og Delta) efter boostervaccination med ABNCoV2. Vaccinen var veltolereret og uden alvorlige rapporterede bivirkninger, oplyser vaccineproducenten selv.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Vi er i fuld gang – boblen på aktiemarkedet brister under overfladen

Frank Hørning Andersen er ikke den eneste, der vurderer, at Bavarian Nordic-aktien står over for en markant stigning. Det samme gør Sydbanks aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen.

»Investorerne bør kunne se frem til en markant kursstigning - også med tanke på, at aktien er faldet tilbage de sidste måneder. Om aktien når det i dag er uvist, for meget kommer an på markedsstemningen,« udtaler han.

Det kan du læse mere om her. Bavarian Nordics topchef er også meget tilfreds med de nye data. Det kan du læse mere om her.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Få aktier skjuler det sande billede - populære aktier i uhyggelig nedtur

Læs også: Kommentar: Disse aktier er topvalg - her spås størst afkast i 2022