Henter kommentarer

Spår markant kursstigning til Bavarian Nordic


»Investorerne bør kunne se frem til en markant kursstigning for Bavarian Nordic-aktien.«

Det vurderer Sydbanks aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen over for Euroinvestor. Det sker, efter det danske vaccineselskab Bavarian Nordic er kommet med nye data for dets vaccinekandidat mod covid-19. Det kan du læse om her.

Vi taler om det danske biotekselskab, der har specialiseret sig i at producere og udvikle vacciner. Det gælder blandt andet en koppevaccine og forskellige rejse-vacciner. Mandag er det dog selskabets vaccinekandidat mod covid-19, der stjæler rampelyset.

Den danske vaccineproducent er ved at teste, om dens vaccinekandidat kan bruges som en boostervaccine - altså typisk et tredje stik - mod coronavirus.

Bavarian Nordics nye toplinje-resultater fra et fase II-forsøg øger sandsynligheden for, at det danske biotekselskab kan få en vaccine mod coronavirus på markedet.

For Søren Løntoft Hansen betyder de nye data, at Bavarian Nordic-aktien kan bevæge sig mod sin gamle kurstop på 366 kr. i september.

Læs også: Bavarian Nordic-analytiker efter nye data: Aktien er undervurderet

»Investorerne bør kunne se frem til en markant kursstigning - også med tanke på, at aktien er faldet tilbage de sidste måneder. Om aktien når det i dag er uvist, for meget kommer an på markedsstemningen,« udtaler han.

Sandsynligheden for, at vaccineproducenten får en vaccine på markedet er med de nye data steget fra 55 pct. til 70 procent. De nye tal, en stærkere dollar og højere priser på vacciner, gør at aktien - målt på potentialet i covid 19-vaccinen alene -  bør handles til 225 kr. pr. aktie, vurderer Sydbanks aktieanalytiker. Disse 225 kr. pr. aktie er dermed foruden den resterende værdi af selskabet.

Hvis Bavarian Nordic får en vaccine på markedet, gør vaccine-delen alene, at aktien bør ligge i kurs 323 kr. pr. aktie. Hertil kommer værdien af den resterende del af Bavarian, forklarer Søren Løntoft.

»Investorerne kan ikke bede om meget mere, og Bavarian Nordic-toppen kan nærmest ikke ønske sig meget mere på baggrund af de nye toplinje-data,« tilføjer Søren Løntoft Hansen og fortsætter:

Læs også: Bavarian Nordic-analytiker: Det kan få kolossal betydning - burde sende aktien op

»Tallene indikerer, at Bavarian Nordic sidder på en rigtig, rigtig god booster-vacciner, som løfter niveauet af antistoffer mod covid-19 - uanset om du har et høj eller lavt udgangspunkt.« Der tegner sig samtidig et billede af en booster-vaccine, der ifølge Søren Løntoft Hansen »virker rigtig hurtigt.«

»Noget peger i retning af, at Bavarian Nordic er helt oppe på niveau med andre MRNA-vacciner - dem som vi kender fra  Pfizer/BioNTech og Moderna) -  og måske også bedre,« udtaler Søren Løntoft Hansen. Han hæfter sig desuden ved, at forsøgspersonerne i vaccineproducentens forsøg ikke havde alvorlige bivirkninger.

Bavarian Nordics topchef er selv meget tilfreds med de nye tal. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Få aktier skjuler det sande billede - populære aktier i uhyggelig nedtur

Bavarian Nordic forventer ifølge Sydbank at indlede et fase III-studie med ABNCoV2 i 2022 og med mulighed for godkendelse i starten 2023. Virksomhedens ledelse sætte ord på de nye booster-data på en telefonkonference mandag kl. 14.

Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at banken har en køb-anbefaling på Bavarian Nordic-aktien.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Lau Svenssen: Bavarian og Genmab kan vinde på kæmpe ændring i amerikansk partnerskab

Læs også: Dansk milliardforvalter: 'Det her er den mest undervurderede danske aktie'