Henter kommentarer

| Opdateret

Satser millioner på dansk vækstaktie: 'De imponerer på alle parametre'


 
Det er vigtigt at kende til aktiemarkedets sektorer, for det kan ende med at sikre dig noget
Vis mere

Den danske virksomhed MapsPeople skal børsnoteres og er på vej på vækstbørsen Nasdaq First North Premier.

Målet er at hente 85 mio. kr. Allerede nu er der forhåndstegnet for 50 mio. kr., og størstedelen af pengene kommer fra kapitalforvalteren Bankinvest.

Kapitalforvalterens investeringsfond med navnet BankInvests Small Cap Danske Aktier har forhåndstegnet for 26,7 mio. kr. Dermed er kapitalforvalteren indtil videre de største nye aktionærer i børsdebutanten.

BankInvests' investeringsfond har før haft stor succes med at skabe skyhøje afkast. Den aktivt forvaltede fond kunne tilbage i 2020 levere et afkast på mere end 60 pct. Resultatet var bedre end hvad 870 andre danske investeringsfonde kunne præstere og næsten dobbelt så højt som den fond, der indtog andenpladsen.

Ifølge Stefan Ingildsen, der er senior porteføljeforvalter i BankInvest, er MapsPeople førende inden for sit felt og passer derfor ind i kapitalforvalterens small cap-fond.

»Vores small cap-fond er altid på udkig efter nye spændende virksomheder, der typisk har stærke koncepter, skalerbare produkter og gode vækstudsigter. Det er også et plus, når kundekredsen tæller kendte internationale kunder. MapsPeople imponerer ved at levere på alle parametre. Der et betydeligt globalt behov for at få kortlagt en bred vifte af indendørs arealer, hvilket MapsPeople er blandt de førende virksomheder i verden til at udføre,« siger han.

Tal fra Finans Danmark viser, at BankInvest Small Cap Danske Aktier KL i de første tre måneder af 2021 indtil videre har leveret et afkast på over 10 pct.

Fonden består af mellem 15 og 20 forskellige virksomheder, og sidste års resultat blev især trukket op af softwarevirksomheden Penneo og brintselskabet Everfuel. Det kan du læse mere om her.

Flere store kapitalindsprøjtninger

BankInvest er ikke de eneste, der ser potentiale i den danske virksomhed. Blandt andet Vækstfonden, der er statens finansieringsfond, har også tidligere sparket en god portion penge ind i MapsPeople. Præcis hvor meget vil virksomheden dog ikke afsløre.

Derfor kunne MapsPeople godt have skaffet alle de penge, de går efter, uden at blive børsnoteret.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

»Vi har set en stor interesse fra både eksisterende og nye investorer, og faktisk kunne vi have rejst alle 85 mio. kr. udenom First North, men vi vil gerne have den blåstempling, som det er at være børsnoteret. Det at være børsnoteret betyder meget i forhold til vore kunder og partnere, da en notering på Nasdaq signalerer transparens, ambitioner og stabilitet,« lyder det fra administrerende direktør i MapsPeople, Michael Gram.

MapsPeople er en SaaS-virksomhed, som er forkortelse for »software as a service«. Selskabet har udviklet en indendørs navigationsplatform med navnet MapsIndoors, og de seneste år har virksomheden haft et stærkt fokus på at øge den faste årlige abonnementsbetaling – også kaldet ARR – Annual Recurring Revenue. I dag er over 90 pct. af omsætningen abonnementsbaseret.

MapsIndoors bruges blandt andet af kontorer, hvor tjenesten gør det blandt andet muligt for brugerne at se, hvilke mødelokaler der er booket, men bruges også på hospitaler, i lufthavne og storcentre, så besøgende lettere kan finde rundt.

Tegningsperioden løber fra 7. maj til 25. maj 2021, og første handelsdag bliver 2. juni 2021.

Du kan læse mere om investeringsfonde her.

Læs også: Nordnet: Det, som ikke er sket i mange år, er nu pludselig virkelighed

Læs også: Ung investor: Disse har været mine bedste investeringer