Henter kommentarer

Ser massivt kurspotentiale i dansk C25-aktie


DSV-aktien fremhæves nu som en aktie, der er værd at have i porteføljen i 2022.

Det mener i hvert fald Knut Gezelius, der er porteføljeforvalter hos den norske kapitalforvalter Skagen Fondene. Han står i spidsen for fonden ‘SKAGEN Global’, hvor der investeres i selskaber af høj kvalitet, og som er billige målt på nøgletallene. Der investeres på langt sigt i selskaber, der lever op til de førnævnte krav, når aktierne er undervurderede, oversete eller upopulære,

Læs også: Advarer investorer - det kan signalere en kommende nedtur

»DSV-aktien er i sagens natur noget volatil, men langsigtede investorer kan kapitalisere på udsvingene. Vi bemærker, at DSV-aktien i øjeblikket ser væsentligt undervurderet ud, og vores proprietære analyse peger i retning af en indre værdi et godt stykke nord for 2.000 kr. pr. aktie, altså mindst 50 pct. upside,« lyder det fra Knut Gezelus. Det kan du læse mere om i 3 'billige' aktier til 2022: 'Vi ser mindst 50 pct. kurspotentiale'

Aktien i den danske logistikkæmpe har haft et pænt 2021, og i løbet af de 12 måneder er aktien kørt i vejret med 43 pct. Spørgsmålet er, hvad andre analytikere har af forventninger til aktien fremadrettet?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere mener om DSV-aktien, så er der en stor positiv tiltro til DSV-aktiens fremtidige udvikling.

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske - det tror han venter os nu

Der er ifølge Bloomberg 24 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 18 en købsanbefaling, mens 6 analytikere har en hold-anbefaling. Ingen af analytikerne har en sælg-anbefaling på aktien.

Ser man på analytikernes gennemsnitlige kursmål, altså hvad de i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så tror de, at aktien kan bevæge sig op i 1718 danske kroner. Det indikerer et kurspotentiale på godt 22 pct.

Læs også: Få aktier skjuler det sande billede - populære aktier i uhyggelig nedtur

Blandt dem, der er mest positive over for DSV-aktien, finder man børshuseKepler Cheuvreux. Her har man en købsanbefaling og et kursmål på 1960 danske kroner. Et lignende synspunkt finder man hos Nordea, der også har en køb-anbefaling og et kursmål på 1900 kr.

I den modsatte ende af skalaen finder man børshuset Morningstar, der har en køb-anbefaling og et kursmål på 1000 danske kroner. BNP Paribas Exane har en hold-anbefaling og et kursmål på 1360 kr.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på den enkelte aktieri artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedens afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: 'Jeg ville ikke købe. De selskaber har været en ulykke, som stadig er i gang'

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2022: 'Aktien handler med en stor rabat'