Henter kommentarer

Skabere bag kollapset 'Squid Game'-krypto stikker af med millioner


Den digitale valuta SQUID, der er baseret på den succesfulde koreanske Netflix-serie 'Squid Game', er kollapset og handler nu til kurs 0 dollar.

Det er skaberne bag den digitale valuta, der gik amok og steg 2400 pct. på kort tid, som er stukket af med pengene, skriver CNN.

Mediet skriver, at skaberne er stukket af med pengene via et såkaldt 'rug pull'. Det betyder, at kryptoskaberne har udbetalt kryptomønter i bytte for rigtige penge, hvilket lynhurtigt har devalueret SQUIDs værdi.

Læs også: Storbank advarer investorer: Det er kun et spørgsmål om tid

Før den fidus blev udført, lød SQUIDs markedsværdi på mere end 2 mio. dollar, skriver mediet baseret på data fra CoinMarketCap.

SQUID blev sat i handel 20. oktober og blev udsolgt på ganske få sekunder. Kort tid efter begyndte advarselslamperne at blinke hos sitet CoinMarketCap, der tracker kurser på kryptovalutaer. Flere brugere havde rapporteret, at de ikke var i stand til at komme af med kryptovalutaen igen.

SQUID blev lanceret i forbindelse med en onlineudgave af successerien, hvor det er nødvendigt at være indehaver af SQUID for at spille med.

Læs også: Dansk aktie er blevet savet over: 'Jeg var nødt til at købe den'

Dermed er den digitale mønt en såkaldt 'play to earn'-kryptovaluta, hvor folk skal købe et bestemt aktiv for at være deltager og dermed kunne tjene flere.

'Squid Game' handler om hundredvis af voldsomt gældsplagede, der melder sig til en konkurrence, der består af flere klassiske koreanske børnelege, i håbet om at vinde en gigantisk pengepræmie. I serien har spillet for langt de fleste en dødelig udgang – sådan bliver det dog ikke i onlineversionen, der går i gang i november.

Læs også: Elon Musk smider bombe: Ingen aftale med Hertz

Læs også: For femte måned i streg står boligudbuddet bomstille: »Det er lidt usædvanligt«