Henter kommentarer

Stjerneforvalter forudser stor rotation


Der er et stort skifte på vej på aktiemarkedet.

Der er tale om en rotation, som vil favorisere vækstaktierne. Det forudsiger Cathie Wood, der står i spidsen for den kendte, amerikanske kapitalforvalter Ark Invest, ifølge CNBC.

»Rotationen tilbage mod vækst er formodentlig tæt på,« lyder det fra Cathie Wood.

Læs også: Aktieordbog: Det dækker investeringsbegreberne over

Det vil i så fald være vand på Ark Invests mølle. Den amerikanske kapitalforvalter er kendt for sit fokus på teknologiaktier og på selskaber, som de mener kan disrupte deres respektive brancher. Det var noget, som bankede kapitalforvalterens afkast i vejret i 2020, hvor investorerne strømmede ind i vækstaktierne. I 2021 har vækstaktierne dog haltet efter andre dele af aktiemarkedet, erkender hun.

Her ses investeringschef Cathie Wood, der står i spidsen for kapitalforvalteren Ark Invest, der fokuserer på teknologi- og biotek-aktier. Vis mere

»Det brede løft i value-sektorer og cykliske aktier har været ret dramatisk i år. Det er et virkelig value-marked, et rigtigt sats på cyklussen,« lyder det fra Cathie Wood.

Et skifte i privatforbruget kan imidlertid føre til et stort skifte over mod servicesektoren, lyder det fra Cathie Wood.

Det vil ifølge hende føre til et fald i råvarepriserne og i cykliske aktier. Noget, som for hende at se vil bane vej for et comeback til selskaber, der har specialiseret sig innovation.

Læs også: Saxo Bank: Her kan vinderne på lang sigt være

Læs også: Lars Tvede: Der er et kæmpe opbrud i vækstaktierne