Henter kommentarer

| Opdateret

Strateg: Der er sket et skifte i markedet


Det handler i højere grad om at beskytte sit afkast end at jagte nye kursgevinster.

Det mener Danske Bank investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen, ifølge Børsen. Det sker med henvisning til, at der er sket et skifte i aktiemarkedet, fordi vækstforventningerne er blevet sænket.Defensive aktier er blevet løftet på bekostning af cykliske aktier, fordi centralbankernes ventede nedtrapning af pengepolitikken, deltavarianten og det amerikanske jobmarked har skabt usikkerhed.

»Vi har for nylig vægtet op i sundhedsaktier for at få mere balance i porteføljen, der ellers stadig har en cyklisk tilgang. Vores fokus er mere på kapitalbevarelse end på at lave de store afkast. Det skyldes, at vi er ydmyge omkring den nuværende markedssituation,« forklarer Lars Skovgaard Andersen til avisen.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: 3 mulige aktiejuveler: 'Den kan stige 75 pct. de næste 2-3 år'

Læs også: Næste aktiedyk? 'Det kan godt blive i de kommende måneder'