Henter kommentarer

Strateger om dansk aktie: Den er attraktiv lige nu

Foto: Sebastian Willnow
Vis mere

Coloplast-aktien er attraktiv i det her niveau.

Sådan lyder det fra aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard. De har i et analysenotat set nærmere på det danske C25-selskab, der opererer indenfor stomiprodukter, urologi og sårpleje.

Det danske medicoselskab har ligesom andre selskaber været udfordret af højere priser til at producere deres varer. En lang række af selskabets udfordringer er dog allerede indregnet i aktiekursen, der er faldet næsten 25 pct. i år, lyder det.

Læs også C25-aktie ramt af pludselige stigninger – udviklingen vækker opsigt

Det gør Coloplast til en »attraktiv investering på nuværende kursniveauer,« skriver strategerne i Børsnyt, der er baseret på Jyske Banks aktietilgang.

»Selskabets defensive profil og gode vækstudsigter er ligeledes attraktive egenskaber i en periode, hvor aktiemarkedet er præget af uro, og investorerne derfor foretrækker Kvalitet- frem for Value-eksponering,« lyder det fra strategerne.

Læs også: Professionel investor: 3 billige value-aktier til 2023

 

De anbefaler at købe Coloplast-aktien med et 12 måneders kursmål på 1.025 kr. Til sammenligning var seneste lukkekurs for aktien på 859,80 kr.

Coloplast har i 2022 kæmpet med stigende råvare- og inputpriser, og det danske medicoselskab har ligesom andre medtech-selskaber haft svært ved at sende prisstigningerne videre til kunderne. Det skyldes ikke mindst, at Coloplast har været bundet af lange offentlige kontrakter.

Den kinesiske coronapolitik har også udfordret Coloplast. Den har betydet, at Coloplast nu forventer at levere en lav encifret vækst. Det skal ses i lyset af, at selskabet historisk har kunnet fremvise dobbeltcifret vækst.

Læs også: Dyster udmelding: Forbered dig på kursfald og kraftige aktieudsving

Læs også: Her ville strategen købe aktier lige nu