Henter kommentarer

Professionel investor: 3 billige value-aktier til 2023

Foto: TATYANA MAKEYEVA
Vis mere

Hvilke aktier er værd at have i porteføljen i 2023.

Det spørgsmål har Euroinvestor stillet aktiedirektør Per Juul fra Value Invest. Her peger value-investoren på tre aktier, som han mener er »klart mere værd, end de koster.«

Det er aktier, som han ser så stort et potentiale i, at man finder dem i formueforvalterens egen portefølje.

Bavarian Nordic
Den første aktie er i den danske vaccineproducent Bavarian Nordic. Han begrunder potentialet i C25-selskabet med, at den amerikanske regering har et ønske om et langt større beredskab mod kopper.

Opbygningen af det større beredskab vil formentlig blive igangsat, hvis eller når den frysetørrede version af koppevaccinen bliver godkendt. Det vil medføre store løbende ordrer og høj indtjening. Dette kommer ud over de mange og højt profilerede ordrer i forbindelse med abekopper, forklarer Per Juul.

»Der er en vis risiko for, at den amerikanske regering alligevel ikke ønsker dette store beredskab, som de tidligere har signaleret. Men med de seneste begivenheder omkring abekopper, er det nok mindre sandsynligt. Derudover er der risiko for at programmerne under udvikling – RSV og corona – måske ikke bliver til færdige produkter,« lyder det fra aktiedirektøren, der tilføjer:

»Men i mine øjne er aktien alene den nuværende kurs værd, hvis amerikanerne ønsker det store beredskab. Alt andet kommer oveni.«

Læs også: Danske Bank: Disse aktier er billige - begynd at købe op

GN Store Nord
Den næste aktie er i det danske høreapparatselskab GN Store Nord. Den danske høreapparatproducent har haft et turbulent 2022 på børsen. Ser man på udviklingen i løbet af de seneste 12 måneder er aktien faldet 56 pct.

GN Store Nord er faldet meget fordi selskabet - for lånte penge - har købt gamer-headset-selskabet SteelSeries til en pris, der nu synes at være for høj, påpeger Per Juul. Det skærer i øjnene, fordi omsætningen indenfor gaming er faldet meget tilbage som følge af den lurende krise, lyder det.

»GN bliver så ramt dobbelt, fordi de stigende renter øger renteomkostningerne til lånet. Lavere indtjening og højere omkostninger er en dårlig kombination. I værste fald vil GN måske foretage en kapitalforhøjelse, for at reducere gælden. «

»Men GN er en virksomhed med høj vækst og sund indtjening. Ganske vist lyder en P/E på 24 måske ikke billig. Men det er i forhold til 2022-indtjeningen, der forventes at blive det halve af sidste år. Kommer GN tilbage på sidste års niveau i løbet af et par år – som det forventes af aktieanalytikerne – så svarer den nuværende kurs altså blot til P/E 12 til den tid. Og det er meget lavt for en lønsom vækstvirksomhed.«

Læs også: Nu sker det igen: Derfor har strømprisen kurs mod himlen

Netcompany
Den tredje aktie er Netcompany. Historien omkring Netcompany er skiftet fra ’kan-gå-på-vandet’ til ’kan-de-egentlig-svømme?,’ lyder dommen fra valueinvestoren.

Udviklingen skyldes ifølge ham, at Netcompany sidste år kastede sig ud i et kæmpestort opkøb af det græsk-luxembourgske selskab Intrasoft. Det var på trods af, at Netcompany stadig var i gang med at fordøjer andre opkøb, ligesom Netcompany også var i færd med at etablere sig på visse markeder i Europa.

»Netcompany vokser så hurtigt, at det kan give interne problemer. Ved halvårsregnskabet var sygefraværet pludselig højt – ifølge selskabet pga. corona. Men frygten var, at der var trivselsproblemer. Tredje kvartals-regnskabet manede i nogen grad bekymringerne i jorden, men der er nok stadig en stor usikkerhed om, hvorvidt bukserne kan holde,« lyder det fra Per Juul, der uddyber:

»P/E for 2022 er 27 og dermed ret høj. Men indtjeningen pr. aktie forventes at vokse 36 procent om året de næste to år. Kan de realisere det, og efterfølgende vokse omtrent på halv kraft af det historiske, er aktien i mine øjne mere end pengene værd.«

Læs også: Storbanker advarer om mulig aktienedtur

Per Juuls aktietilgang har betydet, at afkastet hos Juul Value Invest i år ligger omkring nul. Det er dermed omkring otte procent bedre end verdensmarkedet - målt på MSCI ACWI. Det toneangivende danske aktieindeks - C25-indekset - har i samme periode givet et negativt afkast på 14 procent.

På fem års sigt er Per Juul Invests afkast ca. 110 procent mod 55 procent for verdensmarkedet.