Henter kommentarer

Sydbank om SAS-aktien: Derfor anbefaler vi 'Sælg'


 

Sælg. Sådan lyder Sydbanks anbefaling om SAS-aktien.

Det sker i et nyt analysenotat fra Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen i slipstrømmen på, at SAS er kommet med det, som han betegner som et svagt regnskab. Han hæfter sig ved, at prisfastsættelsen på aktien i det skandinaviske flyselskab er »overordentlig dyr og risikoen for en kapitalrejsning reel.« For ham at se er SAS' udfordringer meget store.

Læs også: 3 danske aktier, der snart kan flyve i vejret

»Andre flyselskaber har forhandlet billigere og mere produktive overenskomster med medarbejderne, så her er SAS bagud på point og har behov for at tage afgørende, men også svære skridt frem. Vi anslår fortsat, at færre forretningsrejsende vil sænke SAS’ indtægter varigt med 5-8 mia. svenske kr. årligt. Uden nye besparelser kommer SAS simpelthen ikke til at tjene penge,« lyder vurderingen fra Jacob Pedersen, der tilføjer:

»Selv om SAS formentlig kan undgå, at en (næsten) tom pengekasse tvinger selskabet ud i en livsnødvendig kapitalrejsning allerede i 2022, er det bestemt sandsynligt, at selskabet alligevel henter mere kapital inden for det næste års tid.«

Læs også: Kendt tech-investor om bombede aktier: Dem har jeg samlet op i

Jacob Pedersen påpeger, at selv om SAS-akten er faldet markant tilbage, så er SAS’ børsværdi stadig omkring 80 pct. højere end før coronakrisen. I løbet af de sidste 12 måneder er SAS-aktien faldet næsten 27 pct.

»På mange måder afspejler SAS-aktien derfor slet ikke den finansielle og indtjeningsmæssige virkelighed. Tilbagevenden til overskud kræver flere besparelser og mere produktive overenskomster med de ansatte. Det kan blive en intern kamp. Samtidig halter SAS bagefter flere konkurrenter i et tiltagende konkurrencepræget marked,« forklarer Jacob Pedersen og fortsætter:

»Endelig kan genåbningseuforien fordufte på kort sigt, mens COVID-19 hen over vinteren måske afføder flere rejserestriktioner. Sammen med en vis risiko for en kapitalrejsning peger det mod et svært afkastmiljø for SAS-aktionærerne.«

Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at banken har en sælg-anbefaling på på SAS-aktien.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Dansk milliardforvalter: 'Det her er den mest undervurderede danske aktie'

Læs også: Disse fradrag er ekstra attraktive i år - og der er kun få uger tilbage til at udnytte dem