Henter kommentarer

Valueinvestor: Det her må du ikke tage fejl af

Den gamle verden, som vi kender den, er ikke forsvundet. Vi vil stadig flyve i fremtiden, lyder budskabet
Den gamle verden, som vi kender den, er ikke forsvundet. Vi vil stadig flyve i fremtiden, lyder budskabet Foto: JORGE GUERRERO
Vis mere

Det er forkert at tro, at coronavirussen vil forandre verden, som vi kender den, fuldstændig.

Det udtaler aktiechef Kurt Kara fra investeringsforeningen Maj Invest i torsdagens udgave af Millionærklubben.

Derfor har man valgt at holde fast i en række selskaber, som man havde i porteføljen inden den dødbringende virus, COVID-19, spredte sig fra Kina. Virussen skabte fra slutningen af februar et blodbad på aktiemarkederne, og samtidig lukket ned for hele samfund rundt omkring på kloden.

Men Kurt Kara er overbevist om, at coronakrisen er et forbigående fænomen, og derfor har Maj Invest holdt fast i selskaber som Intel, Samsung, Goldman Sachs, Parker Hannifin og Southwest Airlines.

Læs også: 5 it-aktier med stort potentiale: 'Det er en kandidat til porteføljen'

Som langsigtet investor gælder det om at købe aktier ud fra den betragtning, at man køber selskaber nu, som om 10 år står stærkere, end de gør i dag, forklarer valueinvestoren.

»Jeg tror simpelthen ikke på, at vi kommer til at flyve mindre. Jeg tror ikke på, at man kan spærre vores art inde i huse og hjem, fordi vi er bange. Der kommer et tidspunkt, hvor vi løser dette videnskabeligt, og så vil vi også løse det psykologisk så vil vi komme til at flyve igen. Det kan godt være, at der går noget tid, inden vi er der,« udtaler Kurt Kara.

Derfor har man eksempelvis valgt at bolstre porteføljen med flymotor-aktier, forklarer aktiechefen. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Lars Tvede advarer mod udbredt fejltrin

Læs også: Aktieanalytiker: Aktien bør helt sikkert ligge i dit depot