Henter kommentarer

3 aktier teknisk set: Regnskabssæsonen er i gang


Markedet er fortsat i en faldende tendens, og det har nu bredt sig til det amerikanske hovedindeks S&P 500, som er gået i salg på ugebasis, hvilket er første gang siden september og oktober, at indekset er i salg.

Faldet betyder ligeledes, at det lange glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra, hvilket er første gang siden første corona-udbrud og nedlukningen af samfundet, ellers skal man tilbage til august 2019 for at finde kursen under 24 ugers glidende gennemsnit.

Den samme tendens ser man på dagsniveauet, hvor det 200 dages glidende gennemsnit er blevet brudt oppefra. I 2019 blev det 200 dages glidende gennemsnit brudt to gange i henholdsvis februar og maj, men begge gange reboundede markedet dagen efter.

Læs også: Milliardforvalter om dansk aktiedarling: Usikkerheden er vokset

Ugens analyse er af to svenske selskaber og et dansk selskab.

MACD står for Moving Average Convergence Divergence. I MACD anvendes en signalkurve, der beregnes som forskellen mellem et kort og et langt eksponentielt vægtet gennemsnit på lukkekursen.

Købssignaler gives, når signalkurven bryder igennem sit eksponentielt vægtede gennemsnit nedefra. Salgssignal gives, når signalkurven bryder igennem sit eksponentielt vægtede gennemsnit oppefra.

Ericsson - holder tendensen?
I den kommende uge er der årsregnskab fra Ericsson. Aktien lå i en faldende tendens efter toppen i februar og frem til november/december, hvor aktiekursen fandt en bund i niveauet 92-94 og siden har aktien været i en stigende tendens og fredag lukkede aktien i kurs 103,60.

På dagsniveauet etablerede Bollingerkanalen et købssignal i begyndelsen af december og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i midten af december, hvor det korte glidende gennemsnit krydser igennem det lange glidende gennemsnit nedefra.

På ugebasis er det 4 uger siden, at Bollingerkanalen er gået i køb og de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger er blevet brudt nedefra af den stigende kurs og holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross”.

Den stigende tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 68 og MACD er over 0. Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra, hvilket viser, at der er en positiv Momentum i kursudviklingen.

Nærmeste modstandsniveau er ved 115, som blev testet i februar og april. Næste modstandsniveau er ved niveauet 135, mens der er støtte i niveauet 94-95 og herefter i niveauet 80. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Epiroc er gået i salg
Epiroc har etableret en topformation i 200 i begyndelsen af januar og har siden været i en faldende tendens og tester nu det første støtteniveau ved 175-176, som var en bund i november. Faldet i aktiekursen betyder, at de glidende gennemsnit på dagsniveauet har etableret et ”Death Cross”.

Bollingerkanalen er gået i salg på dagsniveauet grundet den faldende tendens i kursen. På ugebasis er der ligeledes købssignal i Bollingerkanalen, men det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinie i niveau 176 som en støttelinie.

Faldet trækker ned i Momentum på ugebasis, som er brudt igennem det glidende gennemsnit i modellen oppefra, hvilket bekræfter, at der er ikke nogen fremdrift i aktiekursen. Den samme tendens ses i RSI, som ramte niveauet 45.

Nærmeste støtteniveau efter 175-176 er ved 140, mens der er modstand i niveauet 200 og herefter i niveauet 230. Aktien er på kandidatbænken.

Netcompany: er bunden i 500?
Netcompany er i en faldende tendens siden toppen i august i niveauet 850 og fredag lukkede aktien i 588. Første salgssignal kom i september siden i slutningen af november og nu i januar.

På ugebasis blev der etableret et salgssignal ved månedsskiftet september/oktober i Bollingerkanalen, og de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger etablerede et ”Death Cross”.

Den faldende tendens har trukket ned i Momentum og RSI på ugebasis. RSI er under 20, hvilket indikerer, at aktien er uinteressant i øjeblikket.

Nærmeste støtteniveau er ved 525 og herefter i niveauet 480, mens der er modstand i niveauet 640- 650 og herefter i niveauet 680-690.

Lars Persson ejer ikke aktier i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Læs også: Strateg om bitter cocktail: 'Flere ting skræmmer investorerne'

Læs også: Pensionsgigant advarer mod nedtur: Danske aktier kan fortsætte fald