Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: Skal vi videre ned?


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Der er pres på de internationale aktieindeks og fredagens fald gør, at det ser sort ud på den korte bane.

Den amerikanske rente på både kort og langt sigt er under 3 pct. I denne uge er det blevet til 3 finske selskaber i Teknisk Set. Det finske aktieindeks OMX Helsinki 25 er faldet 12 pct. mod det danske 10 pct. Da krigen i Ukraine startede, var det finske indeks nede med over 22 pct. Men siden har de fleste aktier rettet sig og ser nu interessant ud teknisk.

Læs også: Har advaret mod det længe – nu sker det: 'Sidste gang faldt aktierne 20 pct.'

Metsä Board med nyt signal

Aktien i Metsä Board har på dagsniveauet  etableret et købssignal i Bollingerkanalen med fredagens stigning. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af marts, hvor det korte glidende gennemsnit er skåret igennem det lange glidende gennemsnit nedefra.

På ugebasis har Bollingerkanalen etableret købssignal i forrige uge, hvor den øvre kanallinie er blevet brudt og kursen er lukket over den.

De glidende gennemsnit blev brudt nedefra i december og januar. I slutningen af januar etablerede de glidende gennemsnit et ”Golden Cross”.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Inflation, krig og negative renter – og bitcoin er et kæmpe flop

Momentum er ved at etablere en bundformation på ugebasis og det glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Momentumkurven kan anvendes som en indikator på styrke kontra svaghed i kursen. Momentum måler acceleration og retardation for at udregne den underliggende styrke i en trend.

RSI har ramt 60 og MACD er over 0, hvilket giver et positivt billede.

Nærmeste modstandsniveau er brudt, da det var ved 10. Det er tredje gang, det blev testet. Første gang var i august, anden gang var i februar og nu i maj. Næste modstandsniveau er ved 11 og herefter i niveauet 12. Nærmeste støtteniveau er ved 9,0 og herefter i niveauet 8,5.

Aktien ser interessant ud på niveauet.

Kemira: Sker der snart noget?

Siden 2013 har aktiekursen i Kemira bevæget sig vandret i niveauet 10-12.

Det var kun i 2018 og 2022, at aktiekursen var i 14 og i forbindelse med corona var aktien i 8,5 og ved krigens udbrud var kursen i 11.

På dagsniveauet er der igen etableret købssignal efter aktiekursen har bevæget sig vandret i niveauet 12, og fredag sluttede kursen i 12,5.

Læs også: Lau Svenssen: Fødevarepriserne går agurk

På ugebasis er Bollingerkanalen gået i køb i ugen, der er gået. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 12,6.

Den positive tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 58. MACD er fortsat under 0.

Nærmeste modstandsniveau er ved 14 og herefter i niveauet 15, mens der er støtte i niveauet 11,5 og herefter i niveauet 10,5.

Aktien er på kandidatbænken.

UPM – Kymmene: Bliver modstanden brudt?

På dagsniveauet har Bollingerkanalen etableret et købssignal i begyndelsen af april for UPM - kymmene-aktien.

På dagsniveauet etablerede de glidende gennemsnit et ”Golden Cross” i midten af marts.

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det blev etableret i sidste uge. De glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, men der er endnu ikke etableret et ”Golden Cross”.

Der er en stigende tendens i Momentum, MACD og RSI på ugebasis. RSI er over 50 og MACD har ramt 0.

Nærmeste modstandsniveau er ved 35 og herefter i niveauet 37, mens der er støtte i niveauet 30,5 og herefter i niveauet 29.

Aktien ser interessant ud på niveauet.

Læs også: Lau Svenssen: Aktierne kan falde på tre måder – eller gå amok på en ny måde

Læs også: 3 aktier teknisk set: Afgørende fase

Lars ejer ikke de analyserede aktier. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.