Henter kommentarer

| Opdateret

Aktiechef om Bavarian Nordic: 'Der kan være markant mere at komme efter'

Foto: BavarianNordic
Vis mere

Bavarian Nordic-aktien kunne godt 10-20 pct. på den korte bane.

Det vurderer Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning. Den danske kapitalforvalter er blandt dem, der har deltaget i Bavarian Nordics kapitaludvidelse, for ifølge kapitalforvalteren er der meget mere at komme efter i den danske vaccineaktie.

Bavarian Nordic-aktien har da også været i rampelyset, efter selskabet mandag præsenterede investorerne for opløftende testdata, en nedjustering og at selv ville finansiere et fase 3-forsøg inden for RSV. Det kan du læse mere om her.

»Det kom nok lidt bag på os allesammen, at Bavarian Nordic går egne vej og vil stå for hele finansieringen af fase 3,« udtaler Lars Hytting

Læs også: Bavarian Nordic-analytiker efter nye data: Aktien er undervurderet

Overraskelsen skyldes ikke mindst, at holdningen ifølge ham har hele tiden været, at Bavarian Nordic med testdataen i ryggen ville få en partner ind, der kunne hjælpe med at finansiere fase 3-forsøget, forklarer han. Det giver en større upside, men den danske vaccineproducent løber også al risikoen.

Det sidste var lidt overraskende, og det  var også derfor, at markedet havde svært ved at finde ud af, hvad man skulle mene. På trods af stærke data, vægtede det med kapitaludvidelsen mest, konstaterer Lars Hytting.

»Vi har set på prisfastsættelsen og lagt vægt på, at Bavarian Nordic er andet end en covid-aktie. De har ting i pipeline, der er rigtig, rigtig spændende, og de er på vej fra at være et biotekselskab til at blive et rigtig medicinalselskab.«

Læs også: Spår markant kursstigning til Bavarian Nordic

»Der er så meget mere værdi i Bavarian Nordic end covid 19-delen, men det er det, der driver aktien lige nu. Hvis man lykkes med covid-delen, er der markant mere at komme efter.«

»Den nuværende prisfastsættelse kan sagtens retfærdiggøres, og det er lige før, at covid-delen er en gratis option, som man får med som aktionærer,« udtaler han.

Læs også: Potentialet kan ikke ses i aktiekursen nu - forventer kursspring i Bavarian-aktien

Det samlede billede af Bavarian Nordic gør også, at aktiechefen sagtens kan se for sig, at aktien flyver tilbage mod niveauer, som den nåede op på tidligere i 2021. Aktiens seneste kurstop var i 7. september, hvor den lukkede i kurs 366 kr. Nu handles aktien i kurs 279 kr. Vaccineaktien er med andre ord faldet næsten 24 pct. de seneste tre måneder.

»Det er svært at indprise fuld værdi på covid 19, men aktien kunne godt stige 10-20 pct på den korte bane. Aktien faldt alene mandag 7 pct., og den er ikke blevet mindre interessant af den hårde medfart mandag,« fortæller Lars Hytting.

Artha Kapitalforvaltning gik med i kapitaludvidelsen med et to-cifret millionbeløb, som Lars Hytting selv beskriver som en »pæn portion«.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Vi er i fuld gang – boblen på aktiemarkedet brister under overfladen

Læs også: Kommentar: Disse aktier er topvalg - her spås størst afkast i 2022