Henter kommentarer

Bavarian Nordic nedjusterer med tocifret millionbeløb


Bavarian Nordic vil kaste sig ud i et fase 3-forsøg med dets vaccinekandidat mod RSV

Derfor nedjusterer den danske vaccineproducent det forventede driftsresultat med 30 mio. kr. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse, hvor man også flager en kommende kapitalforhøjelse.

»Bavarian Nordic vil, på grund af beslutningen om at påbegynde fase 3-forsøget i 2022, afholde yderligere omkostninger på cirka 30 mio. kr. allerede i 2021, og justerer dermed det forventede driftsresultat før nedskrivninger og afskrivninger (EBITDA) til cirka 70 mio kr.,« hedder det i meddelelsen.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Vi er i fuld gang – boblen på aktiemarkedet brister under overfladen

Udmeldingen kommer samme dag, hvor biotekselskabet kan fremlægge nye data for dets booster-vaccinekandidat mod covid 19. Det kan du læse mere om her. Bavarian Nordics topchef kobler udviklingen med dets covid-19-vaccinekandidat sammen med RSV-vaccinekandidaten.

»Fremdriften i vores covid-19 vaccineprogram har reduceret risikoprofilen yderligere for Bavarian Nordic og gør os i stand til at tage væsentlige strategiske beslutninger relateret til vores lovende RSV-vaccinekandidat. »Time-to-market« er afgørende, hvorfor vi har valgt at påbegynde et selvfinansieret fase 3-forsøg i RSV betinget af en succesfuld kapitalforhøjelse. RSV-markedet udgør potentielt et marked på flere milliarder dollar årligt, og ved at sikre den nødvendige finansiering til at kunne drive den yderligere udvikling af MVA-BN RSV selv, bevarer vi størst mulig strategisk fleksibilitet og accelererer »time-to-market,« forklarer han.

Læs også: Kommentar: Disse aktier er topvalg - her spås størst afkast i 2022

RSV dækker over betegnelsen 'Respiratorisk syncytial virus,'. Der er tale om en almindelig virus, der ifølge Bavarian Nordic typisk forårsager mild forkølelse, men som i alvorlige tilfælde kan forårsage infektion af lungerne, resulterende i blandt andet astmatisk bronkitis og lungebetændelse. Risikoen for alvorlig sygdom er typisk størst hos småbørn og ældre samt hos personer med nedsat immunforsvar.

Biotekselskabet forventer at begynde det afgørende RSV fase 3-forsøg i første halvår af 2022. Det kommer dog an på en succesfuld kapitalforhøjelse, understreger selskabet.

»Påbegyndelse af fase 3-forsøget er betinget af en succesfuld kapitalforhøjelse. Fase 3-forsøget forventes at vare et år og vil omfatte op mod 20.000 forsøgspersoner, fordelt på flere verdensdele. Den totale estimerede omkostning til forsøget er cirka 250 mio. dollar, inklusive opfølgende faser i 2023 og 2024. Bavarian Nordic planlægger at finansiere forsøget gennem en kapitalforhøjelse på op til 10 pct. af sin registrerede aktiekapital. Kapitalrejsningen forventes at blive lanceret i den nærmeste fremtid med forbehold for gunstige markedsbetingelser,« oplyser selskabet.

Læs også: Bavarian Nordic-analytiker efter nye data: Aktien er undervurderet

Fase 3-forsøget inden for RSV spiller ind i Bavarian Nordics ambitioner om at blive en ledende rendyrket vaccinevirksomhed i 2025. Det skal ske via både organisk vækst og eller opkøb, hvor RSV-vaccinekandidaten ifølge selskabet har et »lovende potentiale« til at medvirke til denne vision.

Bavarian Nordic mener, at der »eksisterer et betydeligt uopfyldt behov for en RSV-vaccine, da antallet af RSV-forårsagede infektioner er på niveau med influenza, og fører til omkring 177.5251 indlæggelser og 14.0001 dødsfald årligt i aldersgruppen 65 år og ældre alene i USA.«

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Spår markant kursstigning til Bavarian Nordic

Læs også: Potentialet kan ikke ses i aktiekursen nu - forventer kursspring i Bavarian-aktien