Henter kommentarer

Dansk biotekkæmpe modtager amerikansk godkendelse på kræftbehandling


Den danske biotekvirksomhed Genmab har sammen med partneren Pfizer modtaget en godkendelse på sit middel Tivdak fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA. 

Således har Tivdak opnået godkendelse til behandling af tilbagevendende eller metastatisk livmoderhalskræft hos patienter med fortsat sygdom efter kemoterapi. Det fremgår af en meddelelse fra Genmab sendt ud natten til tirsdag. 

Godkendelsen kommer på baggrund af et Fase-3 forsøg, hvor midlet har vist 30 pct. højere overlevelsesgrad hos patienter der tidligere har været i behandling for livmoderhalskræft sammenlignet med kemoterapi. 

Læs også: Lau Svenssen om nynoteret aktie: »En udmærket aktie på lang sigt«

»Den fulde FDA-godkendelse af Tivdak er en betydelig begivenhed for kvinder med tilbagevendende og metastatisk livmoderhalskræft og fastslår Tivdak som en behandlingsmulighed, der har vist sig at forlænge overlevelsen hos patienter, hvis sygdom er fremskreden efter de første behandlinger,« udtaler adm. direktør i Genmab, Jan van de Winkel der tilføjer: 

»Denne milepæl understreger vigtigheden af vores igangværende kliniske udviklingsprogram til at vurdere det fulde potentiale af tisotumab vedotin (midlet bag Tivdak, red.) som en behandlingsmulighed i andre tilfælde.« 

Det danske biotekselskab Genmab har haft det hårdt på børsen det seneste år, hvor aktien er faldet med næsten 30 pct. 

I april var Genmab ude og købe den amerikanske biotekvirksomhed ProfoundBio for cirka 12,5 mia. kr. Det kan du læse mere om her. 

Læs også: Dansk bryggerigigant med friske tal: Fastholder forventningerne og vil købe aktier for 1 milliard

 Læs også: Dansk vaccineselskab modtager ordre på 484 mio. kr.