Henter kommentarer

Danske Bank: Sådan beskytter du dig mod inflation


Du kan med fordel investere dine penge, hvis du gerne vil undgå, at den høje inflation udhuler værdien din opsparing

Det påpeger Danske Banks chefstrateg Frank Øland. Du kan for eksempel overveje obligationer eller købe aktier i selskaber, der har en særlig kvalitet, forklarer han i en ny kommentar.

Læs også: Saxo Bank: Disse aktier er en oplagt købsmulighed – de er historisk billige

»Vil du undgå, at inflationen fremover udhuler værdien af din kontante opsparing i banken, gælder det om at forsøge at få et fornuftigt løbende afkast af pengene, som i et eller andet omfang kompenserer for de negativer effekter af inflationen,« forklarer han og fortsætter:

»Men det er klart, at du ikke kan få 6,7 pct. i forventet årligt afkast af din opsparing uden at investere dine penge med en betydelig risiko. Mindre kan dog også gøre det i de kommende par år, hvor vi forventer lavere inflation,« siger han.

Læs også: Ekspert udpeger de bedste aktier i en recession: 'Det er virkelig en vinder'

Langsigtede investorer kan med fordel overveje at investere opsparingen i aktier, lyder det fra Danske Bank, der begrunder det med, at banken forventer, at aktier i gennemsnit »vil give et markant højere årligt afkast end obligationer samt inflationen.«

Det gælder dog om at investere i selskaber, der har såkaldt pricing power, lyder rådet. Pricing power dækker over et selskabs evne til at hæve priserne på deres varer eller services, uden at det går synderligt meget ud over efterspørgslen. Det drejer sig om selskaber, der bedre kan sende de prisstigninger på eksempelvis råvarer, energi og lønninger videre til kunder.

Se listen: 75 spændende kvalitetsaktier

Chefstrategen anbefaler investorer til at fylde porteføljen med såkaldte kvalitetsaktier, som er en betegnelse for selskaber, der for eksempel har en stabil vækst i indtjeningen og lav gæld.

De er over en bred kam bedst rustet til perioder med »potentielt aftagende økonomisk vækst og højere renter som følge af den høje inflation,« lyder det fra Danske Bank.

Læs også: 3 stærke aktier til en recession: 'Det er en klokkeklar vinder'

Læs også: 3 mulige vinderaktier i en recession: 'Den danske aktie er mit førstevalg'