Henter kommentarer

| Opdateret

Derfor er porteføljeforvalteren vild med Netflix-aktien


Der er flere ting, der gør Netflix-aktien attraktiv. Sådan lyder det fra Johannes Møller, der er porteføljeforvalter og partner hos MW Compounders, hvor fokus er på compound-aktier, dvs. selskaber, der kan skabe holdbar og langsigtet vækst.

Den amerikanske streaming-gigant har for nylig præsenteret stærke regnskabstal for andet kvartal, men aktien faldt alligevel tilbage. Det hænger formodentlig sammen med, at Netflix ser et sværere tredje kvartal foran sig, hvor man vil få færre nye abonnenter.

I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdi i de såkaldt FAANG-aktier - Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Spørgsmålet er dog, om den bør føjes til porteføljen nu? Inden vi når dertil skal vi dog først se på, hvorfor det overhovedet er relevant at stille det spørgsmål.

Læs også: Analytiker: Det er nok en lidt overset stjerne for mange danskere

Johannes Møller har særligt tre kvalitetskrav til aktierne i sin portefølje: Selskaberne bag skal have en pæn organisk vækst, et godt afkast på den investerede kapital og en god kapitalallokering. Og her lever Netflix op til alle tre kvalitetskrav.

Hvordan klarer Netflix sig på den organiske vækst?
»Netflix kommer nok til at ligge med en gennemsnitlig organisk vækst på 15 pct. de næste seks år. Det er en meget høj vækst og meget få selskaber, der kan vokse så hurtigt,« udtaler Johannes Møller

Læs også: Din guide: Sådan hænger regnskabstallene sammen

Hvordan er Netflix’ afkast på den investerede kapital?
»I det scenarie, som jeg ser på, ligger det på 25 pct. Netflix investerer rigtig meget i dets bibliotek af film af serier,« udtaler Johannes Møller.

Hvad er din vurdering af dets kapitalallokering?» Den er rigtig god, for selskabet har investeret massivt i deres forretning, og det har vist sig at skabe enormt meget værdi. De har haft massiv vækst i både omsætning, indtjening og abonnent-antal,« udtaler han.

På den finansielle side lever Netflix med andre ord op til alle tre kvalitetskrav, og samtidig er Netflix ud fra et strategisk synspunkt super godt positioneret, vurderer porteføljeforvalteren

Netflix laver et produkt, som forbrugerne er ellevilde med. Selskabet er blevet så stort, at det virkelig kan investere i sine egne film og serier,  som gør, at Netflix kan stå stærkere og stærkere.

»Jeg tror, at Netflix kommer til at fordoble antallet af betalende brugere fra 2019 og frem til 2025. Jeg tror derfor, at væksthistorien fortsætter, og også at indtjeningen kommer til at stige endnu hurtigere end omsætningen.«

Du kan se nøgletal og kursudvikling ved at klikke på selskabsnavnet Netflix

Han vurderer, at Netflix kan løfte sin EBIT-margin - sidste år lavede de 13 pct, og han vurderer, at Netflix kan nå op i nærheden af 23 pct.

»Når du kombinerer en pæn toplinjevækst med en stigende margin, så tror jeg, at vi vil ende med at EBIT vil firedobles fra 2019 og frem til 2025,« forklarer han.

Det lyder jo godt, og Johannes Møller betegner da også Netflix som et ‘fantastisk’ selskab. Der er bare et men, når det kommer til Netflix-aktien.

Aktien er for dyr, vurderer Johannes Møller.

Aktien er allerede steget 48 pct. i år, og Netflix har nu en markedsværdi på 220 mia. dollar. Han har imidlertid sat aktien på sin kandidatliste, og så vil han holde øje med eventuelle kurstriggere.

»Jeg tror, at der inden for de næste 12 måneder opstår en mulighed,« udtaler han.

Under coronanedlukningen har den amerikanske streamingtjeneste oplevet en stor vækst i nye abonnenter. Til sammenligning har streaminggiganten i første halvår fået op mod 26 mio. nye abonnenter, og  Netflix har nu godt 190 mio. abonnenter på verdensplan.

»Nogle af de kunder, som Netflix nok ville have fået i efteråret eller næste år, har de allerede fået ind. Derfor kan jeg godt se et scenarie for mig, hvor vi vil se faldende vækst i nye abonnenter, og så vil nogle måske begynde at spekulere i, om væksthistorien er brudt. Samtidig er der en mulighed for, at Disney+ vil få større medvind, og det kan skabe en mulighed for at købe aktien til en mere attraktiv kurs,« udtaler Johannes Møller.

Johannes Møller har tidligere set på den danske transportgigant, DSV, det kan du læse mere om her.

Læs også: Aktie-direktør om sit seneste aktiekøb: 'Et selskab, som jeg virkelig gerne vil eje'

Læs også: Se listen: 25 tech-aktier med stort vækstpotentiale