Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Her er dagens væsentligste markedsnyheder fra de danske finansmedier.

Meta dropper ud af top ti over verdens mest værdifulde selskaber
Siden toppen i september sidste år er kursen i Meta Platforms, ejeren af Facebook, faldet med 45 pct. og med torsdagens minus på 4,1 pct. i et krigsnervøst amerikansk aktiemarked er selskabet under stifter Mark Zuckerbergs ledelse ikke længere et af verdens ti mest værdifulde.

Det skriver Bloomberg News.

Listen toppes stadig af Apple med en værdi på omkring 2760 mia. dollar, mens Microsoft er nummer to med 2180 mia. dollar.

Læs mere her.

Norwegian overrasker positivt
Lavprisselskabet Norwegian har leveret årsregnskab fredag morgen. Norwegian er kommet gennem fjerde kvartal med et mindre underskud på driften end ventet, mens også bundlinjen overrasker positivt.

Overskuddet landede i fjerde kvartal på 111,8 mio. norske kr. mod et ventet underskud på 45 mio. norske kr.

Læs mere her.

Her var 2021 ekstraordinært godt
Det forgangne år var ekstraordinært godt for de 19 selskaber, der i løbet af året blev børsnoteret på Nasdaq Copenhagen. Sådan lyder det fra revisionskæmpen PwC i en pressemeddelelse.

»Markedsforholdene har gjort det attraktivt for virksomhederne at indtræde på børsen og øge kapitalen den vej igennem, mens investorernes efterspørgsel efter nye aktiviteter har været høj,« udtaler Torben Jensen, der er partner og ekspert i børsnoteringer hos PwC.

De 19 noteringer rejste værdi for cirka 4,35 mia. kr.

Læs mere her.

Lars Seiers kryptomønt fortsætter med at dykke
Lars Seiers digitale mønt ccd, der i sidste uge gik i handel, er siden første handelsdag faldet 38,5 pct.. Det skriver Børsen.

På blot en uge er der barberet yderligere 2,5 mia. kr. af markedsværdien, der før noteringen lød på 28,7 mia. kr.

Læs mere her.

Markedstendenser
Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer fredag morgen en positiv åbning med en stigning på 0,74 pct.

Dagens tal og begivenheder

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Coronavinder i nedtur efter forsyningsproblemer

Læs også: Guldprisen fortsætter i vejret - højeste niveau siden juni