Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder

Foto: Moritz Frankenberg
Vis mere

Her er dagens vigtigste nyheder fra de danske finansmedier

»En succesfuld start« på året sikrer vækst til kabelkoncernen NKT

En god start på året med vækst i salget.

Det er, hvad kabelproducenten NKT kan løfte sløret for i deres regnskab for første kvartal af 2024, der er landet onsdag morgen.

I første kvartal har selskabet haft en omsætning i standard metalpriser på 534 mio. euro. Dermed rammer de lige under analytikernes estimater, som ligger på 540 mio. euro, ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

Det operationelle driftsresultat målt på EBITDA lander i perioden på 75 mio. euro mod ventede 72 mio. euro.

Læs mere her.

Niels vil sige op og leve af sin opsparing: Sådan kan han sikre formuen

Mere end 5 mio. kr. i porteføljen, en stor pension og en pæn sum penge i kontanter.

Det er hvad, 52-årige Niels har af værdier, og som om ganske kort tid skal kunne forsørge ham resten af livet.

Niels har nemlig planer om at forlade hamsterhjulet og gå på pension i løbet af det næste halve år, og fordi hverken Niels' familie eller arbejdsplads er bekendt med planerne, optræder Niels her anonymt. Redaktionen er bekendt med hans identitet.

Læs mere her

Pengeregn over boligejere

Oven på en kold, våd og temmelig sløj start på foråret skinner solen nu med fuld styrke på de danske boligejere.

Priserne på både huse og ejerlejligheder er braget i vejret i april. For huse er der endda tale om det næststørste månedlige prishop i tre år. Det betyder, at boligejerne har kunnet sætte ganske store beløb ind på friværdikontoen.

Det viser beregninger, som Nordea har foretaget for Euroinvestor og B.T. på baggrund af nye tal fra Boligsidens Markedsindeks (se tabel med prisudviklingen i bunden af artiklen).

Læs mere her

Ikonisk underholdningsaktie i markant fald

Den amerikanske underholdningsgigant Disney blev straffet af investorerne i tirsdagens handel.

Disney, der er kendt for sine ikoniske tegneserier, forlystelsesparker og streamingtjeneste, dykkede med 9,5 pct. oven på deres nye regnskab.

Her stod det klart, at antallet af abonnenter på dets Disney+ streamingtjeneste var lavere end forventet af analytikere, og at selskabets egne forventninger til årets overskud også var mindre end det, som analytikerne havde troet.

Det skriver Bloomberg News.

Antallet af Disney+ abonnenter nåede op på 153,6 mio. pr. 30. marts, hvilket var under Wall Streets forventninger. De lød på 155,66 mio.

Læs mere her

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer onsdag morgen en åbning med et fald på -0,09 pct.

»Den svenske centralbank vil med stor sandsynlighed nedsætte styringsrenten. På onsdag vil den svenske centralbank, Riksbanken, med stor sandsynlighed nedsætte styringsrenten til 3,75% fra 4%. Begyndelsen på rentenedsættelser virker meget sandsynlig for Riksbanken grundet at inflationen har overrasket på nedsiden siden deres rentemøde i marts. Inflationen har faktisk været lavere end Riksbankens egen centrale prognose for forbrugerprisudviklingen. Det kan dog ikke udelukkes, at Riksbanken fastholder styringsrenten på 4%, på grund af nervøsitet omkring den historisk svage valuta.« Det skriver Nordea.

Dagens tal og begivenheder

Bavarian Nordic - Q1

ChemoMetec - Q3

DFDS - Q1

NKT - Q1

Torm - Q1

Columbus - Q1

BioPorto - Q1

Millionærklubben byder torsdag 23. maj indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Det skal handle om energi- og råvaremarkederne, og hvordan priserne på de globale råvaremarkeder vil blive påvirket af disse nye dagsordener fremover, og om der findes oplagte investeringsmuligheder i lige præcis de bevægelser. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer