Henter kommentarer

Goldman Sachs forudser stor ændring efter bankkollaps


Goldman Sachs tror, at det næste rentemøde vil ende uden rentestigning.

Det skriver den store amerikanske investeringsbank i et notat ifølge CNBC. Det spiller en rolle, fordi renten bruges af professionelle analytikere til at værdisætte en virksomhed, og renten har derfor betydning for aktiekurserne.

Læs også: Aktierne står til kraftige stigninger - det er der sket

De nye renteforventninger skyldes udviklingen omkring den krakkede bank Silicon Valley Bank, forklarer en af investeringsbankens økonomer, Jan Hatzius:

»I lyset af det pres, der har været på banksystemet, forventer vi ikke længere, at den amerikanske centralbank vil komme med en rentestigning ved det næste møde 22.marts.«

Før Silicon Valley Bank krakkede forventede Goldman Sachs en rentestigning på 0,25 procentpoint, men nu tror investeringsbanken på en pause i stigningerne.

I sidste måned hævede den amerikanske centralbank renten, så den nu ligger i spændet 4,5-4,75 pct., hvilket er det højeste niveau siden oktober 2007.

Flere centralbanker har det seneste år haft travlt med at slå med rentehammeren for at sætte farten ned på økonomien. Det gør man i et forsøg på at bekæmpe den høje inflation.

Læs også: Endnu en amerikansk bank krakker

Læs også: Næsten to ud af tre boligejere overser særligt fradrag