Henter kommentarer

| Opdateret

Kendt tech-investor tror på gaming-aktie til 2021: 'Gravity-aktien er alt, alt for billig'


263 pct.

Så meget er privatinvestor og Millionærklubben-porteføljeforvalter Mads Christiansens portefølje steget i 2020. Euroinvestor har derfor bedt ham om at give sit bud på fem mulige aktieguldfugle i det nye år. I denne artikel sætter han ord på den første aktie.

Mads Christiansen beskriver sig selv som en fokuseret investor inden for new retail, teknologi og gaming. Det fokus har betydet, at han tidligt så et potentiale i den sydøstasiatiske teknologikæmpe Sea Limitied, som i løbet af de sidste 12 måneder er steget 426 pct. Den er dog ikke blandt de fem aktier, som han peger på her. Hvad det skyldes vender vi tilbage til.

Mads Christiansen understreger, at de aktier, som han til daglig taler om, er aktier, som han stadig tror på, og som han er langsigtet investeret i.

Han tror dog særligt fem aktier står til en stærkere optur end så mange andre i 2021. Du kan se de andre her.

Den første mulige vinderaktie til 2021 er Gravity-aktien. Gravity er en sydkoreansk computerspils-virksomhed, der har en markedsværdi på 1,3 mia. dollar – svarende til 8 mia. kr. – og som har flere end 280 ansatte.

Selskabet udvikler computerspil, og nyder især godt af sit succesfulde Ragnarok-computerspilsuniverset, som ifølge selskabet selv har mere end 55 mio. brugere. Selvom aktien er steget 414 pct. i år, så er der mere potentiale i aktien, mener Mads Christiansen

»Aktien er bare undervurderet,« udtaler den kendte tech-investor.

Den indtjening, der kommer næste år er ikke regnet ind i aktiekursen, forklarer han. Samtidig er der ifølge ham mulighed for flere positive nyheder i 2021, der kan sende aktien endnu længere. Det gælder eksempelvis muligheden for at få en spil-licens i Kina, hvilket Mads Christiansen mener vil være »kæmpe stort for dem, fordi Kina er et enormt marked«.

Sydkoreanske Gravity står bag Ragnarok-universet, hvor flere spillere kan udforske en eventyrverden og spille mod hinanden. Gravity blev grundlagt i år 2000. Vis mere

Derudover er der en mulighed for, at computerspillet vil være en større succes end ventet, påpeger han.

»Markedet priser ind, at computerspil altid aftager i popularitet, så markedet tør ikke rigtig købe ind på Gravity-aktien. Aktier handles jo på en forventning om en indtjening om 10 år, men når det handler om en computerspils-aktie, så lader det til, at markedet tænker 'ah, det kommer ikke til at gå så vildt', men faktum er, at omsætningen i de fleste spilvirksomheder er stigende,« udtaler Mads Christiansen og fortsætter:

»Gravity har en såkaldt IP (rettighed til et bestemt spilunivers, red.) til en virtuel verden, altså deres Ragnarok-univers. Det kommer ikke til at aftage ligesom med et spil som for eksempel spillet 'Angry Birds', der lige pludselig er solgt til alle, der ville købe det, og så sker der ikke mere.«

Læs også: Lars Tvede har tjent en formue her før - nu ser han en ny mulighed

»Derfor synes jeg, at aktien er alt for billig, og så er der mulighed for adskillige gode nyheder, der kan skubbe aktien opad.«

Han ser for sig, at 2021 kommer til at ligne 2020 for Gravity, for her var der også flere gode nyheder, der sendte aktien i vejret. Her faldt to af tre forventede nyheder fordelagtigt ud for Gravity, og et lignende scenarie kan meget vel udspille sig i 2021, forudser Mads Christiansen. Der sker med afsæt i en forventning til selskabets P/E-værdi, som dækker over, hvad du som aktionær skal betale for en krones overskud.

Gravity-aktien handler ifølge hans vurdering til en P/E-værdi på 10, men her er det kun det ene af selskabets to nye spil indregnet, forklarer han. Hertil kommer, at det ene spil kun er i Sydkorea. Selskabet vil brede spillene ud i verden i det nye år, forklarer Mads Christiansen.

Læs også: Aktiechef peger på 3 mulige aktie-guldfugle til 2021

Når spillet kommer ud i Japan, Sydøstasien eller andre steder, vil indtjeningen stige meget (E'et) og det vil betyde, at aktien står til at blive handlet til en P/E værdi på 5, men det vil ikke ske, så i stedet vil aktiekursen (P'et i P/E, red.) stige, så P/E-tallet ligger tættere på andre store gaming-aktiers P/E-værdi, forklarer han. Mads Christiansen fortæller, at andre store spilselskabs P/E-værdier ligger på omkring 20-30. Han gætter derfor på, at »aktiekursen vil være tre-firedoblet om et år.«

Hvad gør, at Sea Limited ikke er en af dine top-picks for 2021?
»Aktien er stadig en stor position hos mig, men jeg tror ikke, at den stiger så meget næste år. Jeg tror i stedet at sådan en som Gravity-aktien kan tre- eller firedobles. Det lyder vildt, men det tror jeg virkelig på,« udtaler Mads Christiansen, der understreger, at han stadig holder fast i Sea Limited-aktien som en langsigtet vinder.

Han tror fortsat på, at digital disruption vil være et stort tema i det nye år, hvilket du kan læse mere om tirsdag, når han giver sit andet bud på en mulig vinderaktier til 2021.

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2021: 'Det er en af mine yndlingsaktier'

Hør også: Millionærklubben Special: Kom tættere på den danske succeshistorie DSV