Henter kommentarer

Milliardforvalter: Kan Danske Bank levere 'så taler vi en helt anden aktiekurs'


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Danske Banks beslutning om at trække sig ud af det norske privatmarked er »ret overraskende« for aktiechef i Artha Kapitalforvaltning, Lars Hytting.

Men samtidig mener han at de finansielle mål der netop er blevet præsenteret i den nye Forward '28 strategi er »stærke«:

»Kommer banken i nærheden af at kunne levere det her, så taler vi en helt anden aktiekurs,« skriver Lars Hytting i en kommentar.

Læs også: Ny plan fra Danmarks største bank: Sådan vil banken rejse sig efter skandalesager

Danske Bank har onsdag morgen præsenteret deres strategi frem til 2028 og finansielle målsætninger frem mod 2026.

De finansielle målsætninger omfatter blandt andet at opnå en solid egenkapitalforretning og et fortsat arbejde mod at blive »en mere enkel og effektiv bank«. Helt præcist sigter banken efter en egenkapitalforrentning på 13 pct. og en kernekapital på over 16 pct.

Læs også: Godt nyt til investorerne: Danske Bank vil igen udbetale udbytte

Danske Bank melder også om en ambition om at udbetale mellem 40 og 60 pct. af årets resultat i årene 2023 til 2026. I samme periode forventer banken et samlet udbyttepotentiale på mindst 50 mia. kr.

Danske Banks nye strategi går under navnet Forward '28 og omfatter bestemte mål for de nordiske lande, banken opererer i. Mens banken ønsker at blive større på privatkundeområdet herhjemme, i Sverige og i Finland, forlader banken det norske privatkundemarked for i stedet at fokusere på investeringer og kapital på andre dele af porteføljen.

Læs også: Myndighed advarer: For stort brug af Novo Nordisks medicin

Læs også: Storbank afviser aktiefrygt