Henter kommentarer

Godt nyt til investorerne: Danske Bank vil igen udbetale udbytte


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Snart vil aktionærer i Danske Bank igen få udbetalt udbytte.

Det skriver Danmarks største bank i deres nye strategi, der går under navnet Forward '28.

»For perioden 2023-2026 har vi ambitioner om yderligere kapitaludlodning, alt afhængig af vores kapitalgrundlag og markedsforholdene. Som følge heraf er det bankens hensigt at genoptage udbetalingen af udbytte i forbindelse med offentliggørelsen af delårsrapporten for 1. halvår 2023,« lyder det i meddelelsen.

Læs også: Ny plan fra Danmarks største bank: Sådan vil banken rejse sig efter skandalesager

Størrelsen på udbyttebetalingen vil dog afhænge af resultatet for første halvår af 2023, samt bestyrelsens godkendelse.

I en kommentar til beslutningen om at genoptage udbyttebetalingen siger Stephan Engels, der er CFO i Danske Bank følgende:

»Danske Bank er fast besluttet på at levere værdi for aktionærerne, og vi forventer på baggrund af det gode forretningsmæssige momentum vi ser at have et væsentligt udbyttepotentiale. Vi har til hensigt at genoptage udbetalingen af udbytte i forbindelse med offentliggørelsen af delårsrapporten for 1. halvår 2023, og i perioden 2023-2026 ser vi potentiale for udbetaling af udbytte svarende til den øvre del af spændet i vores udbyttepolitik, som fortsat er på 40-60 procent af resultatet.«

Læs også: Myndighed advarer: For stort brug af Novo Nordisks medicin

Læs også: Storbank afviser aktiefrygt