Henter kommentarer

Økonom om C25-regnskab: Lidt bedre end ventet med mulighed for en senere opjustering


Et fornuftigt regnskab, der er lidt bedre end forventet.

Det er, hvad Tryg er kommet med her til morgen i form af selskabets første kvartalsregnskab i år. 

Sådan lyder vurderingen fra Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen i en kommentar onsdag umiddelbart efter offentliggørelsen af regnskabet. 

Her peger han på, at afløbsgevinster trækker op, mens stor- og vejrskader som forventet trækker den anden vej.

Hvis man skal tage et hurtigt kig på nøgletallene, så lander det forsikringstekniske resultat, som er forsikringsselskabernes primære forretning, et overskud på 1275 mio. kr. mod forventet 1208 mio. kr.

Derudover er combined ratio, som er et udtryk for erstatninger og omkostninger, på 86,6, hvilket er bedre end de ventede 87,3 pct. Man vil nemlig gerne have en så lav combined ratio som muligt.

Vejrskader i perioden lander på 381 mio. kr., hvilket også er lidt bedre end de ventede 397 mio. kr. Mens afløbsgevinster lander på 372 mio. kr., som også er bedre end de forventede 289 mio. kr. 

Investeringsøkonomen forklarer, at afløbsgevinster er forskellen mellem de hensættelser, der er lavet til specifikke skadesanmeldelser og de endelige erstatninger og betalinger.

Læs også: Pengegave på vej til aktionærerne

Det ender ud i, at Tryg fastholder forventningerne om et resultat på 7,2-7,6 mia. kr. i forsikringsteknisk resultat for 2024.

Dog kan en opjustering komme på tale i fremtiden, påpeger Per Hansen:

»Første kvartal har skadesmæssigt været udfordrende på samme måde, som fjerde kvartal 2023 var det. Andet kvartal er vejrmæssigt startet roligt og som sædvanligt.«

»En normaliseret skadesforløb bør give mulighed for, at Tryg kan opjustere sine forventninger i forbindelse med halvårsregnskabet,« tilføjer han.

Du kan læse mere om Trygs regnskab her

Læs også: Optimismen spirer hos kæmpe milliardforvaltere: 'Der er en meget positiv stemning'

Læs også: Disse aktier ville Lau Svenssen købe, hvis han fik penge tilbage i skat