Henter kommentarer

Ny rekord: Danskernes aktieformuer krydser milepæl

Penge, mønter og sedler, torsdag den 5. marts 2020.
Penge, mønter og sedler, torsdag den 5. marts 2020. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Vis mere

De danske husholdningers aktiebeholdninger voksede til et rekordhøjt niveau i marts, viser friske tal fra Nationalbanken.

I løbet af forårsmåneden blev der føjet 19 mia. kr. til danskernes aktieporteføljer, hvilket bringer den samlede formue op rekordhøje på 708 mia. kr.

Læs også: Boligredaktør: Skæbneuge for danske boligejere – jeg sætter en flyversjus på højkant

Statistikken omfatter VP-registrerede værdipapirer, og en stor del af udenlandske værdipapirer tæller derfor ikke med.

»Danskernes aktieformuer krydser 700 mia. kr. for første gang nogensinde. Den rekordhøje aktieformue er nået efter fem måneder i streg med flot fremgang, hvor aktieformuerne er steget med mere end 100 mia. kr. I den samme periode er det danske C25-indeks vokset med 20 pct., og den flotte vækst smitter af på aktiebeholdningerne,« lyder det i en kommentar fra privatøkonom i Arbejdernes Landsbank Brian Friis Helmer.

Han tilføjer dog, at lykken kan vise sig være vare i ganske kort tid. I april er aktiefesten aftaget, og det danske eliteindeks er indtil videre nede med omkring 2 pct. siden starten af måneden.

»Det kan resultere i et fald i aktiebeholdningerne, når vi får friske tal for april. April har generelt været en sur måned på aktiemarkederne, hvor de fleste af de toneangivende aktieindeks rundt om i verden ligger i rødt terræn.«

Læs også: 

Læs også: 

Millionærklubben byder torsdag 23. maj indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Det skal handle om energi- og råvaremarkederne, og hvordan priserne på de globale råvaremarkeder vil blive påvirket af disse nye dagsordener fremover, og om der findes oplagte investeringsmuligheder i lige præcis de bevægelser.

Debatten styres af Millionærklubbens faste vært, Bodil Johanne Gantzel, og i panelet kan du møde: Ole Hansen, chefstrateg fra Saxo Bank, Arne Lohmann Rasmussen, chefanalytiker i Global Risk Management og Lau Svenssen, fast deltager i Millionærklubben og chefanalytiker hos Svenssen og Tudborg. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer