Henter kommentarer

Penneo-boss: Vi bliver meget mere værd

Foto: Penneo
Vis mere

»Der ligger et ualmindeligt spændende potentiale forude for Penneo

Sådan lyder det fra Christian Sagild, der er bestyrelsesformand for den lille danske softwarevirksomhed Penneo. Selskabet har udviklet en særlig software, som skal gøre det enkelt og hurtigt for revisionshuse at lade deres klienter underskrive eksempelvis årsregnskaber med NemID-signatur og få digitaliseret hele det bagvedliggende workflow.

Læs også: Aktiechef: Dette er det vigtigste nøgletal

Penneo opererer i et marked, hvor man finder en børskæmpe som amerikanske DocuSign, der har en markedsværdi på 134 mia. kr., oplyser bestyrelsesformanden. Penneo har til sammenligning en markedsværdi på 500 mio. kr.

Er noget i vejen for, at Penneo kan få samme succes som DocuSign?
»Jeg siger ikke, at kursen er for høj eller for lav, men der er nogle fremtidige muligheder for Penneo, der er virkelig spændende, og jeg kunne godt tænke mig, at vi blev de facto standard for digitale underskrifter i Europa inden for de næste 5 år.,« udtaler Christian Sagild. Det er særligt selskabets adgang hos de fire store revisionshuse, der kan hjælpe til det, forklarer han. De kan hjælpe det lille danske selskab med cirka 80 ansatte med at få adgang til nye kunder.

Læs også: Lau Svenssen om upopulær dansk aktie: "Deres positionering er perfekt"

»Jeg tror, at vi kan fortsætte med at vokse 40-50 pct. om året på toplinjen. Vi skaffer en toplinjevækst, som inden for vores segment er med til at værdiansætte aktien,« udtaler han og tilføjer:

»Hvis en virksomhed vokser meget på toplinjen, så værdiansætter markedet os efter det, og så bliver vi stille og roligt flere penge værd.«

Læs også: Dansk aktiedarling er dyr – men du bør købe den, lyder det

Penneo har SaaS-forretningsmodel og tilbyder dermed en cloud-baseret service, som kunderne kan tilgå via internettet og betale for at få adgang til gennem et abonnement. Fordelen er, at softwareopdateringer, nye features og lignende kan opdateres for alle kunder på samme tid, og nye kunder kan få adgang til softwaren til lave omkostninger.

Håbet er ifølge bestyrelsesformanden, at Penneo kan fortsætte vækstrejsen via opsalg til eksisterende kunder og salg af Know Your Costumer-produkter, men også ekspandere til nye europæiske markeder.

Her ses Christian Sagild Vis mere

»Der ligger en fantastisk spændende rejse foran os. Det her er et kæmpe marked allerede nu, hvis man ser på de lande, hvor digital signatur er modent, men det er også et marked i kolossal vækst,« udtaler han.

Stort set alle lande i den vestlige verden er på vej til at digitalisere hele forretningsflowet - det gælder både for virksomheder og offentlige myndigheder, forklarer han.

Læs også: Pensionsgigant har opløftende melding til dig med danske aktier

Ser man på aktiekursens udvikling, er der stadig meget at håbe for selskabets aktionærer. Penneo-aktien er i løbet af den seneste måned steget 32 pc., men aktien er i løbet af det seneste 12 måneder faldet 67 pct.

Hvad gør, at man skal investere i Penneo-aktien?
»Vi har demonstreret, at vi kan levere den vækst, som vi har lovet, og fordi vi tror, at Penneo bliver meget mere værd,« udtaler han og tilføjer:

»Det kan godt være, at vi får brug for yderligere kapital om nogle år, fordi vi bevæger os ind på et nyt marked eller køber en anden virksomhed, men det vil blot øge værdien af Penneo, hvilket jo vil øge værdien af aktien. Vi mener, at der er grund til at tro, at Penneo kan levere. «

Det lille danske selskab har netop rejst 60 mio. kr. fra industrielle investorer og er på vej til at skifte tilværelsen på vækstbørsen First North ud med en børstilværelse på hovedmarkedet. Håbet er, at man på hovedmarkedet kan tiltrække en bredere skare af private investorer.

Mange udenlandske investorer må nemlig ikke investere i First North-selskaber, og Penneo håber derfor, at skiftet både kan tiltrække nye investorer, men også gøre selskabet mere synlig for eventuelle kunder, forklarer Christian Sagild.
Da Penneo blev børsnoteret 2. juni 2020 lød tegningskursen på 11,06 kr.