Henter kommentarer

| Opdateret

Populær aktie er savet over – kendt investor tror det er en god investering


»Jeg tror, at Sea Limited-aktien på langt sigt er en rigtig, rigtid god investering.«

Sådan lyder det fra fondschef Mads Christiansen fra kapitalforvalteren NewDeal Invest i fredagens udgave af Millionærklubben. Den danske formueforvalter satser på teknologiaktier og en af dem er teknologikæmpen Sea Limited.

En lang række af de aktier, som han satser på i fonden, er kastet ud i giftige kursfald. Den kendte tech-investor ser dog fortsat et stort potentiale i Sea Limited.

Læs også: Svensk storbank om Novo Nordisk: Vi har flere gange flaget vores bekymring

Selskabet har tre forretningsben: 1) E-handelsplatformen Shopee, 2) gaming-forretningen Garena samt 3) SeaMoney, som udgør Sea Limiteds aktiviteter inden for digitale finansielle tjenester. Det er en aktie, der er savet midt over i løbet af de sidste 12 måneder. I den periode er aktien faldet 52 pct. På spørgsmålet om, hvorvidt Sea Limited-aktien er værd at samlede op på disse niveauer, svarer han således:

»Langsigtet tror jeg, at det er en rigtig god investering,« udtaler han i podcasten.

»Det, som man skal købe Sea Limited på, er, at deres e-commerce-platform, Shopee, og deres fintech-platform, SeaMoney, bliver stor,« udtaler han i podcasten.

Mange af de digitale produkter og services, som man ifølge ham taler om i Vesten som fremtiden er allerede en del af både Sea Limied, men også et teknologiselskab som Mercado Libre, forklarer han.

»De bliver det her økosystem, som man kender fra Alibaba og det, som man kalder new retail i Kina. Det er det, som de bygger, og det går knaldhamrende godt i Shoppe og i SeaMoney.«

Håret i suppen er ifølge Mads Christiansen Sea Limiteds spildivision, Garena, som er udfordret, når det kommer til brugertallene. Gaming-sektoren har generelt været udfordret af genåbningen af økonomierne, men det er ikke desto mindre et faresignal, hvis et mobilspil oplever faldende indtægter, for det indikerer, at spillet har toppet, forklarer han. Det er netop den frygt, der optager dem, der følger udviklingen hos Garena, forklarer fondschefen. Det kan du høre mere om i videoen ovenfor.

Den kendte tech-investor lægger vægt på, at han ikke ved, hvornår Sea Limited-aktien stopper sit kursfald. Han påpeger i den forbindelse, at Sea Limited-aktien på kort sigt er udfordret af, at den kinesiske teknologimastodont Tencent er storaktionær i Sea Limited.

Læs også: Aktiechef: Sådan bliver du en topinvestor

Tencent har været ved at sælge ud af sine position i Sea Limited, og det har lagt pres på aktiekursen. Alene de sidste tre måneder er aktien faldet 56 pct. Investorer skal forvente, at det fortsætter, vurderer han:

»Det, der kan give problemer på kort sigt, er, at Tencent har en relativt stor position, og det kan godt være, at de bliver tvunget til at fortsætte med at nedbringe den.«

Læs også: Tror overset 'aktie-juvel' kan stige 50 pct. på 2-3 år – 'den er for billig'

Han forventer derfor ikke, at Sea Limited-aktien står over for snarlige kursstigninger, men hvis frygten for rentestigninger er overdrevet, så spår han store stigninger til Sea Limited-aktien.

På spørgsmålet om, hvorvidt han ville samle aktien op på disse niveauer - Sea Limited-aktien lukkede torsdag i kurs 109 dollar - svarer han således:

»På langt sigt så tror jeg, at det er en virkelig, virkelig god investering,« udtaler han.

»Hvis du købte aktien, fordi du tror på Shopee som ledende e-commerce spiller i Sydøstasien og i Latinamerika, så er den case fuldstændig intakt.«

Læs også: Analysehus: Her er de 100 mest grønne aktier

Sea Limited-aktien toppede 2. november i kurs 359 dollar. Siden da er aktien lige som andre vækstaktier sendt ud i betydelige kursfald, efter rentefrygten greb markedet i efteråret 2021.

Når renteudviklingen følges så nøje af investorerne, skyldes det, at den forventede indtjening i forbindelse med værdiansættelse af en virksomhed hvert år skal fratrækkes, hvad man ellers ville kunne tjene, hvis pengene var placeret i en amerikansk statsobligation.

Den regnetekniske manøvre kaldes en tilbagediskontering. De virksomheder, hvor forventningerne til den fremtidige indtjening er størst, bliver derfor også relativt begunstiget på aktiemarkedet, når renterne falder. Den indtjening, man forventer i fremtiden, slår med andre ord fuldt ud igennem i prisen på en virksomhed, hvis renten er 0.

Sagt på en anden måde så gør stigende renter selskabernes pengestrømme ude i fremtiden mindre værd målt i nutidskroner, hvilket især rammer vækstaktier som Sea Limited.

Læs også: 6 bøger om Warren Buffett, du bør læse

Læs også: Aktiechef: Dette er det vigtigste nøgletal