Henter kommentarer

Spår disse aktier stort potentiale - ser mulighed for betydelige gevinster


Der gemmer sig et betydeligt potentiale i elbil-aktier, lyder det.

Det mener i hvert fald Jakob Westh Christensen, der er markedsanalytiker hos handelsplatformen eToro. Det sker på et tidspunkt, hvor en lang række elbil-aktier i løbet af 2022 er kørt ud over børs-afgrunden. Elbilproducenter har mistet mellem 30 pct. og 70 pct. af deres værdi siden begyndelsen af året.

»For investorer med tålmodighed er der potentiale for betydelige gevinster i elbilindustrien. Men det er også forbundet med risici - især for de elbilproducenter, der endnu ikke har fået cementeret deres tilstedeværelse og rentabilitet,« påpeger Jakob Westh Christensen.

Læs også: Lau Svenssen har fundet sit næste guldhåb: 'Jeg går og lurer lidt'

Massive problemer med forsyningskæder, kinesiske coronanedlukninger og stigende renter har sendt 2021s børsmæssige himmelstormere mod jorden. Det gælder ikke mindst i den del af aktiemarkedet, hvor vi finder elbil-aktierne.

Rivian, Lucid og NIO har fået flest tæsk med et fald på ca. 70 pct. siden årets begyndelse. Den 'bedst præsterende' BYD, er faldet ca. 30 pct, bemærker Jakob Westh Christensen.

Læs også: Danske Bank: Forbered dig på et skifte i markedet

Det er gået noget bedre de traditionelle bilmærker, påpeger analytikeren med henvisnig til, at Ferrari, BMW, Mercedes og Volvo har afkast på omkring -12 pct. siden aktieåret blev skudt i gang. Volkswagen og Toyota er til sammenligning faldet 25 pct. og 27 pct. i år.

»De traditionelle bilproducenters modstandsdygtighed over elbiler skyldes hovedsageligt de høje forventninger og høje PE-multipler for elbilmærkerne, som er særligt sårbare i et miljø med hurtigt stigende renter. Elbilproducenternes værdiansættelser er nu faldet til et niveau hvor de sammenlignes mere retfærdigt,« forklarer Jakob Westh Christensen.

Læs også: Danske Bank: Det er en god grund til at sælge dine taberaktier

Tesla- og NIO-aktierne er ikke desto mindre de mest ejede aktier blandt eToros danske brugere, lyder det fra handelsplatformen. Det hænger måske sammen med, at den globale bilflåde i løbet af dette årti står over for en vild forvandling. I øjeblikket udgør elbilerne kun 2 pct. af bilflåden, men elbilmarkedet er blevet spået stor vækst.

»Elbilmarkedet vil helt sikkert fortsætte med at vokse - og i et øget tempo. At vælge vinderne af 'den store elbils-omlægning' kan være meget indbringende,« lyder det fra Jakob Westh Christensen,

Læs også: Advarer mod boligfinte: 'Du gør dig til spekulant'

Nogle investorer har allerede oplevet, at nogle af elbil-aktierne har givet gevinst. Dem, der købte Tesla-aktien i begyndelsen af 2020, har opnået
et afkast på over 500 pct. i dag, påpeger markedsanalytikeren.

»Teslas enorme succes er et forbillede for de mange startups inden for bilindustrien, der nu er børsnoteret i USA, deriblandt Lucid, Rivian, Polestar, Fisker, Canoo. Men også de kinesiske virksomheder NIO, Xpeng og Li Auto gør hektiske forsøg på at blive "den nye Tesla,« forklarer Jakob Westh Christensen,

Han minder i den forbindelse om, at Teslas topchef, Elon Musk, for et år siden i et tweet advarede om, at 'Kirkegården af elbil-startups i det seneste århundrede er meget stor og vil blive større...'.

Læs også: Børshus: 10 billige udbytteaktier til din portefølje

Læs også: Danske Bank: Disse aktier er billige - begynd at købe op