Henter kommentarer

Storbank mener, at advarselslamperne blinker: Tech-aktierne er steget meget kraftigt


 
I videoen ovenfor kan du se mere om S&P 500-indekset.
Vis mere

Pengene er væltet ind i teknologiaktierne i en grad, der vækker bekymring.

Bank of Americas chefstrateg, Michael Hartnett, advarer om, at opkøbene i tech-aktier inden for kunstig intelligens er så kraftig, at det kan føre til en modreaktion. Det skriver Bloomberg News.

Michael Harnetts ord vækker opsigt, fordi han forudså børsnedturen i 2022.

Hartnett påpeger, at dominansen af 'monopolistisk teknologi' og selskabernes pricing power har ført til massive stigninger inden for tech-aktierne. Han fremhæver, at det teknologitunge Nasdaq 100-indeks er blevet sendt op i et rekordhøjt niveau i forhold til small cap-aktieindekset Russell 2000.

Tendens antyder, at markedet kan være overophedet, påpeger Michael Harnett.

Hvis du som investor foretrækker at gå imod strømmen, så bør du ifølge ham sælge ud af teknologiaktierne og i stedet købe kinesiske aktier.

Teknologiaktier er ifølge finansmediet steget 32 pct. i år, baseret på forventninger om, at den amerikanske centralbank -Federal Reserve - vil stoppe rentestigninger. Det spiller også ind, at teknologisektoren opfattes som værende mere modstandsdygtig over for den forventede recession, lyder det. Optimismen omkring AI-relaterede aktier har samtidig betydet, at teknologiaktierne har fået et ekstra boost.