Henter kommentarer

Strateg efter massive kursfald: Udnyt det - tænk modsat


Selv om aktiemarkedet kan fortsætte ned, så tror alle på en nedtur, så hvorfor ikke være tænke modsat.

Det er opfordringen fra Michael Darda, der er cheføkonom og markedsstrateg hos finanshuset MKM Partners, ifølge Marketwatch.

For ham at se har markedet allerede indpriset totredjedele af en recession i og med, at det toneangivende S&P 500-aktieindeks allerede er faldet op mod 24 pct. fra toppen.

Læs også: Han forudså finanskrisen – nu ser han et andet skifte

»Vores pointe er her, at markedet allerede har indpriset en betydelig risiko for recession- og indtjeningsnedgang, og at der kommer måske ikke recession i år. Selv hvis der kommer en recession, så rykker markedet først, mens investorer højest sandsynlig ikke vil kunne time bunden,« udtaler han og tilføjer: »Så hvorfor ikke være kontrær her.«

Et lignende budskab kom Jonathan Boyar, der står i spidsen for den amerikanske kapitalforvalter Boyar Value Group, med fornylig

»Selvom bear markets kan være smertefulde, bør de ikke få investorer til at sælge ud. Årti efter årti har investorer været bedst tjent med at holde deres positioner i selskaber af høj kvalitet, og de har været endnu bedre tjent, hvis de har midlerne – og nerverne – til at købe mere. Når alt kommer til alt, så er timingen af ​​markedsvendinger uforudsigelige,« lød det fra Jonathan Boyar. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Sydbank: Disse aktier bliver du nok glade for de næste måneder

Fredag eftermiddag får vi en status på udviklingen på det amerikanske arbejdsmarkedet. Den amerikanske jobrapport vil tiltrække sig stor opmærksomhed, fordi beskæftigelsen normalt falder under recessioner. Et land siges typisk at være i recession, hvis dets bruttonationalprodukt (BNP) er faldet mindst to kvartaler i træk.

Der er dog nogle, der mener, at USA's økonomi allerede er i en recession. Det mener blandt andre den kendte finansprofessor fra Wharton School of Business Jeremy Siegel. Han er derfor bekymret for, at den amerikanske centralbank - Federal Reseve - hæver renten for voldsomt i sin kamp for at få bugt med inflationen.

Læs også: Danske Bank efter massiv nedtur: Himmelstormere begynder at ligne value

»Fed skal være virkelig forsigtig. Den var langt bagefter og burde have strammet sidste år, men da den ikke gjorde det, steg det inflationære pres markant, og markedet overvurderer nu, hvor meget Fed bliver nødsaget til at stramme,« har han udtalt, ifølge Marketwire.

Han minder i den forbindelse om, at nøgletallene de kommende 6-12 måneder vil »vidne om høj inflation, men det er stigninger, som "reelt" allerede er bag os.« Det kan du læse mere om her.

Læs også: JPMorgan ser et stort comeback på vej i horisonten

Se tallene: Uhyggelige aktiefald i USA - så voldsomt har det været