Henter kommentarer

| Opdateret

Kendt tech-investor om mulige vinderaktier: 'Jeg tror, aktien kan stige 200 pct.'


2020 har været et år, hvor nogle aktier er stormet op, mens andre aktier blevet sendt mod dybet.

Spørgsmålet er, hvilke aktier der er værd at føje til porteføljen til 2021. Euroinvestor har allieret sig med tech-investor Mads Christiansen, der har udset sig fem aktier, som han tror, kan ende med at stige i 2021. I denne artikel ser vi nærmere på den fjerde af aktierne. De andre aktier kan du læse om nedenfor.

At han fremhæver fem bestemte aktier er ikke ensbetydende med, at andre aktier, som han tidligere har talt varmt for, har mistet deres vinderpotentiale. Det betyder ifølge ham blot, at disse fem, står særlig godt til det nye år.

Som privatinvestor har han længe været fokuseret på teknologiaktier, gamingaktier samt aktier, der er eksponeret mod new retail, dvs. hvor selskaberne har specialiseret sig i kundernes købsoplevelse. Det er også derfor, at han har set nærmere på den amerikanske Carvana-aktie.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Carvana er en e-handelsplatform, der har specialiseret sig i at at sælge brugte biler online. Virksomheden er blandt andet blevet kendt for at opbevare dets biler i enorme automatlignende bygninger. ​Carvana køber brugte biler, går dem igennem, tager pæne billeder af bilerne, for derefter at sælge dem via en hjemmeside. Mads Christiansen har tidligere påpeget, at han ikke har indgående kendskab til brugtbilsmarkedet, men at han fokuserer på selve historien og konceptet: At selskabet arbejder på at gøre købsoplevelsen bedre for brugerne.

Carvana er ligesom den tyske udbringningskæmpe Delivery Hero en digital platform, der er bygget på et logistiknetværk, der skaber voldgrave, der gør det svært at konkurrere imod, forklarer Mads Christiansen.

Han påpeger, at mange prisfastsætter Carvana-aktien som en brugtbilsforhandler, men det er ifølge Mads Christiansen en misforstået måde at vurdere selskabet på.

»De er en digital platform, der fjerne den friktion, som er imellem det, at en person gerne vil sælge en bil, mens en anden person gerne vil købe en bil. Carvanas produkt er at gøre handlen billigere og bedre for kunden.« udtaler han og fortsætter:

»Carvana tjener flere penge ved at skabe flere handler, og de skaber flere handler ved at have tilfredse kunder, der med tiden tør skifte bil oftere end tidligere, fordi de ikke får en dårlig handel ved Carvana.«

Mads mener at Carvana på den måde kan øøgebrugtbilsmarkedet ved at kunderne skifter bil hver 3. år i stedet for hver 4. år.

I den gammeldags model med lokale bilsælgere er husleje og lønomkostningerne store. I sidste ende er det altid kunden der betaler, forklarer Mads Christiansen

Han fremhæver samtidig, at Carvana har et centralt varelager, hvilket er en fordel i forhold til at have hundredvis af butikker ude hos kunderne. Det centrale lager betyder ifølge ham, at Carvana kan nøjes med at have færre biler på lager, og derfor også må døje med en mindre udgift til afskrivning på bilerne. Carvana fremhæver selv, at virksomheden tilbyder kunder flere end 20.000 biler, som man kan vælge imellem på platformen, så samtidig med at man har mindre inventar oplever kunderne et større udvalg.

Mads Christiansen vurderer, at Carvana er et godt bud på et selskab, der kan disrupte brugtbilsbranchen, fordi selskabet for ham at se tilbyder varer, som forbrugeren vil have på forbrugerens vilkår.

Tech-investoren har tidligere påpeget, at Carvanas fordel er, at du kan se på biler, når du vil, og ikke behøver at tage fri fra arbejde eller bruge din weekend på det.

Ud fra Carvanas regnskabstal for tredje kvartal 2020, så lader det til, at forbrugerne så småt er begyndt at få øjnene op for selskabets platform. I tredje kvartal solgte Carvana 64,414 biler til private forbruger, oplyser Carvana. Det svarer til en vækst på 39 pct. sammenlignet med samme kvartal i 2019. Omsætningen landede på 1,5 mia. dollar svarende til en vækst på 41 pct. i samme periode sammenlignet med omsætningen i tredje kvartal i 2019.

 

Selvom selskabet slår sig op på at være en digital ee-handelsplatform har Carvana dog fysiske lokaliteter – heriblandt 10 klargøringscentre. Her inspicerer selskabets ansatte brugte biler og klargøre dem for at kunne sælge dem videre. Selskabet forventer inden udgangen af 2020 at have 11 centre, hvor de kan klargøre biler. Det gør virksomheden i stand til at sælge op mod 600.000 biler, oplyser Carvana. Til sammenligning har Carvana solgt 171,939 biler i år, hvilket indikerer, at Carvana forventer en massiv vækst forude.

Mads mener, at dette tyder på at ledelsen forventer en vækst på mindst 100 pct.

Carvana sidder dog kun sidder på ca. 1 pct. af det samlede amerikanske brugtbilsmarked, fortæller Mads Christiansen. Det giver et enormt fremtidigt potentiale idet et marked  ofte kollapser til 2-3 digitale virksomheder, vurderer tech-investoren, der selv har investeret i aktien i sin private portefølje.

»Jeg tror, at Carvana-aktien kan stige 200 pct. næste år, de første 100 procent fordi virksomheden vil vokse 100 pct., de næste 100 pct. fordi markedet lige nu helt misforstået regner på dem som en brugtbilsforhandler. På et tidspunkt, måske næste år, vil markedet 'opdage' at Carvana er en disrupter og at de ende med at vinde i det lange løb, når det sker kommer der en opvurdering af aktien« udtaler Mads Christiansen.

Carvana blev stiftet i 2012 og har base i Phoenix i staten Arizona. Selskabet blev børsnoteret i april 2017.

Du kan se, hvilke aktier Mads Christiansen har i sin Millionærklubben-portefølje her.

Læs også: Kendt tech-investor om Kahoot: 'Jeg tror, aktien kan stige 200 pct.'

Læs også: Kendt tech-investor peger på vinderaktie til 2021: 'Aktien er alt, alt for billig'

Læs også: Kendt tech-investor om Delivery Hero: 'Jeg tror, at markedet bliver overrasket'