Henter kommentarer

Aktiechef om C25-selskab, der forgyldte aktionærerne: Forvent ikke, at det fortsætter


Mærsks hæsblæsende succes i 2022 kommer næppe til at gentage sig i år.

Så enkelt er budskabet fra aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, da han er med på en telefonlinje i Euroinvestors podcast Millionærklubben mandag.

»Det rekordregnskab, Mærsk kommer til at levere i 2022, det kommer de ikke til at gentage sig,« siger Jacob Pedersen.

Regnskabet er endnu ikke udkommet, men alle spåkugler peger mod, at Mærsk for 2022 leverer et rekordregnskab. Selskabets egne forventninger er et driftsresultat, EBIT, på 31 milliarder dollar for året – svarende til omtrent 216 milliarder kroner.

Pengene er strømmet til Mærsk i 2021 og 2022 i takt med, at fragtraterne er blusset voldsomt op under coronapandemien. Men den bøtte er altså vendt nu, påpeger Jacob Pedersen:

»Vi kan bare kigge på, hvordan fragtraterne er faldet som en sten de sidste mange, mange uger. Det er en indikator for, at det her meget gunstige indtjeningsmiljø, der har været, fordi hele verden har efterspurgt varer i en situation hvor vi ikke har kunnet møde hinanden grundet corona; den bøtte er altså vendt,« lyder det.

Prisen på containerfragt er faldet siden sommeren, hvis man ser bort fra et beskedent lille plus i slutningen af december. Det viser cointainerindekset SCFI.

Et lyspunkt for Mærsk er, siger Jacob Pedersen, at rederiet har indgået mange attraktive kontrakter med kunderne for et år siden, da kunderne var desperate for at få fingrene i fragt.

Spørgsmålet er dog, om de kontrakter reelt bliver ført ud i livet, eller om de kan annulleres, lyder det.

Læs også: Økonomer forudser: 'Vi står muligvis ved et vendepunkt for global økonomi'

Læs også: Vil udnytte Apple-kursfald til opkøb