Henter kommentarer

Teknisk Set: Her ser udviklingen betænkelig ud


Den amerikanske præsident har fået corona, men markedsdeltagerne tog det forholdsvis afslappet. Værst gik det ud over Nasdaq-indekset, som faldt med 2,2 procent, mens de to ”gamle” indeks S&P 500 og Dow Jones lukkede med fald på 0,96 procent og 0,48 procent.

Det bliver interessant at se investorernes reaktion på præsidenten sygdom i den kommende uge, hvor vi snart nærmer os regnskabssæsonen. Nedenfor har jeg set på tre aktier, hvor de to første konglomerat-agtige selskaber måske kan overraske - ikke mindst i lyset af, at et konglomerat som tyske Siemens fornylig valgte at udskille energiforretningen ud i Siemens Energy. Den tredje aktie er en, hvor aktionærerne allerede har fået aktier takket være et spin-off, men hvor udviklingen teknisk set ser betænkelig ud.

ABB på kandidatbænken

ABB-aktien har lagt sig i niveauet 230-240, og det har stået på siden slutningen af juni. På dagsniveauet betyder det, at signalerne i Bollingerkanalen har skiftet flere gange mellem køb og salg og den samme tendens ses i de glidende gennemsnit.

Tager vi de amerikanske briller på med glidende gennemsnit på 50 og 200 dage, så ligger det lange, glidende gennemsnit nede i niveauet 210.

ABB Bollingerkanalen (Uge) Kilde: Vikingen Vis mere

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og den nedre støttelinie i niveauet 225, og det lange, glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 210. Den vandrette tendens i aktiekursen har fået de tre indikationsmodeller til at falde tilbage på ugebasis. RSI har ramt 50,9. Nærmeste modstandsniveau er ved 240, som var en topformation i februar og herefter i niveauet 275.

Hold øje med Uponor

Her er der tale om en finsk, overset aktie, der arbejder inden for vandindustrien. Uponor har bevæget sig vandret i niveauet 14-16,0 siden juli, som man også har set det i ABB den seneste tid. Man ser samme uensartede tendens i Bollingerkanalen for Uponor på dagsniveauet med køb og salg, som man ser i ABB.

De glidende gennemsnit på ugebasis etablerede et ”Golden Cross” i midten af juni og har været i en stigende tendens siden. Det lange, glidende gennemsnit ligger i niveauet 12,75 som en støttelinie.

Uponor RSI (Uge) Kilde: Vikingen Vis mere

Bollingerkanalen har været i køb siden begyndelsen af maj, og den nedre kanallinje er i niveauet 14,25.
Den vandrette formation har fået de tre indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI til at falde tilbage på ugebasis. RSI har ramt 55 og den positive tendens, der var frem til september, er brudt.

Nærmeste modstandsniveau er ved 15,5, som blev testet i august og september. Herefter er det næste modstandsniveau ved 17,5 og 20, mens der er støtte i niveauet 14 og herefter i niveauet 12. Hold øje med, om aktien bryder op over 15,5, Den er på kandidatbænken nu, og kan være en kandidat til porteføljen, hvis den bryder loftet på 15,5.

Electrolux Professional – det ser ikke sundt ud

Electrolux Professional er et spin-off af Electrolux, og aktien har været på børsen siden marts. Aktien tog kursmæssigt elevatoren op i maj fra kurs 22,5 til 35, men siden slutningen af maj så har aktiekursen bevæget sig vandret i niveauet 30-40, hvilket har givet skiftet signal flere gange på dagsniveauet i Bollingerkanalen.

På dagsniveauet ligger det lange, glidende gennemsnit som en modstandslinje i niveauet 36,25, og samtidig er omsætningen gået ud af aktien, hvilket er et negativt tegn.

Elotrolux Bollingerkanalen (Uge) Kilde: Vikingen Vis mere

Bollingerkanalen er i salg på ugebasis og har været det siden midten af september. Det lange, glidende gennemsnit på 24 uger ligger i niveauet 34 som en støttelinie. De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens og RSI har ramt 45 og Momentum har faldende top og bund.

Nærmeste støtte er ved niveauet 30 og herefter i niveauet 25, mens der er modstand i niveauet 45 og herefter i niveauet 55. Afvent udviklingen - kursudviklingen ser ikke sund ud. Hvis man har fået aktier i selskabet takket være ens position i Electrolux, kunne man overveje at tage gevinst hjem og se sig om efter andre muligheder.

Graferne er taget fra analysesystemet Vikingen. Lars Persson ejer ikke aktier i de analyserede virksomheder.

Læs også: Teknisk Set: 3 aktier med en stærk trend

Læs også: Teknisk Set: Aktier med interessante tekniske formationer