Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: Sikke en uge på markedet


Dette er en kommentar. Euroinvestor har tilknyttet flere personer, der kommenterer de finansielle markeder. Kommentaren udtrykker alene skribentens holdning.

Det har været en hård uge for aktionærerne, da der er høvlet godt af formuerne. De stigende renter giver mulighed for et alternativ til aktier for flere investorer i den kommende tid og den negative rente forsvinder også lige så stille.

Læs også: Maj Bank: Federal Reserve vil have flere arbejdsløse for at tøjle inflationen'

Axfood: Stabil i urolige tider
Aktiekursen toppede i april i niveauet 320 og i denne uge blev aktien handlet i niveauet 270-280 og aktien har dermed været i en svagt sivende tendens. På dagsniveauet er der salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit har etableret et Death Cross for 2 dage siden.

På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen og det blev etableret for 4 uger siden. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger holder fortsat fast i det købssignal, der blev etableret i december. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 272 som en støttelinie.

Læs også: Lau Svenssen: Er der snart en bund i aktiemarkedet?

Den faldende tendens i aktiekursen kan ses de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er kommet under 20. RSI viser den relative styrke og svaghed i aktien og en RSI under 50 viser en svag aktiekursudvikling. MACD er under 0. Der er en faldende tendens i Momentum på uge- og månedsbasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 300 og herefter i niveauet 320, mens der er støtte i niveauet 260 og herefter i niveauet 235-240.

Aktien er på kandidatbænken.

Hexatronic Group: I stigende tendens
Aktien etablerede en bundformation i marts i niveauet 57 og har siden været i en stigende tendens med en bund i maj i niveauet 67 og holder den seneste bund ved 74-75, bekræftes tendensen. Den seneste top har været i april i niveauet 90-92 og i juni i niveauet 95.

Læs også: Teknisk Set med Lars Persson: Selskaber med salgssignaler

Det nærmest modstandsniveau er ved 105 som var en top i januar og herefter i niveauet 115, mens der er støtte i niveau 65 og herefter i niveauet 55-60.
Der er salgssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet, mens de glidende gennemsnit først etablerede et Death Cross i den kommende uge. På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det har stået på siden månedsskiftet marts/april.

De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger har etableret et Golden Cross for 3 uger siden, hvor det korte glidende gennemsnit bryder op igennem det lange glidende gennemsnit nedefra. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er i niveauet 58. Momentum er stigende på ugebasis og den samme tendens ses i MACD.

Aktien ser interessant ud på niveauet.

Læs også: Lau Svenssen: Renten er ikke tidens våben mod inflation - men den skal alligevel opad

Neste: Holder tendensen?
Aktiekursen fandt en bund i niveauet 32 ved månedsskiftet februar/marts og fredag lukkede aktien i niveauet 41,73. Modstandsniveauet 46 er blevet testet 2 gange i de sidste 3 måneder. Første gang var i april og anden gang var i juni. Holder bunden ved kurs 40, så er der etableret stigende bund.
På dagsniveauet er der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen for 5 dage siden. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et Death Cross. På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og

det har stået på de sidste 11 uger. De glidende gennemsnit har etableret et Golden Cross for 7 uger siden. Det lange glidende gennemsnit bliver testet som støttelinie i niveauet 40,5.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Intet bringer gambling på aktiemarkedet bedre frem end luftfart

De tre indikationsmodeller har tabt hastigheden den seneste tid. Momentum er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit oppefra. RSI er ligeledes faldet tilbage og har ramt 48.
Nærmeste modstandsniveau er ved 46 og herefter i niveauet 52, mens der er støtte i niveauet 36-38 og herefter i niveauet 31.

Afvent udviklingen.

Lars ejer aktier ikke i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Læs også: Teknisk Set med Lars Persson: Er der lys for enden af tunnelen?

Læs også: Simon Richard Nielsen: Grøn aktieboble bristede og viser sig at være møgbeskidt