Henter kommentarer

Teknisk set: Tre nordiske banker - det viser kurverne


Jeg har i denne udgave af Teknisk Set taget et grafisk tjek på et par af de største banker i Skandinavien. Generelt har bankerne det svært med indtjeningen i et nulrentemarked, men heldigvis for bankerne er omsætningen på værdipapirmarkedet øget og trods en verdensomspændende pandemi så har der været flere børsnoteringer, hvilket man normalt ikke ser i krisetider.

Det der bliver den helt store udfordring, er, hvor store tabene bliver på lånene til kunderne i den kommende tid.

I videoen ses udviklingen i markedsværdien for bankerne i OMX CPH Banks GI-indekset. Videoen er lavet via Flourish Studios.

Danske Bank har det svært

Danske Bank-aktiens overordnede faldende tendens er endnu ikke brudt og det er på trods af 3 måneder med stigende aktiekurser. På dagsniveauet er der igen etableret et salgssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage har etableret et ”Death Cross”. På ugebasis er der fortsat købssignal i Bollingerkanalen og kursen skal under 95, før signalet skifter. Der er ligeledes købssignal i kursgraften, hvor de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i midten af juli og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 86,7 som en støttelinie.

De 3 indikationsmodeller er alle i en faldende tendens og RSI er tæt på 62. Nærmeste modstandsniveau er ved 110 og herefter i niveauet 120, mens nærmeste støtteniveau er ved 95 og herefter i niveauet 85. Jeg anbefaler, at man afventer udviklingen.

Husk at du kan læse forklaringer for den tekniske analyse her

Norges største bank DNB

DNB-aktien har været i en stigende tendens siden midten af marts, hvor aktien blev handlet i niveauet 100, og i dag handles aktien i niveauet 140-150. Siden begyndelsen af juni har aktien bevæget sig vandret, hvilket har fået Bollingerkanalen på dagsniveauet til at skifte mellem køb og salg flere gange, og i øjeblikket er der et salgssignal, men bliver niveauet i kurs 144 brudt, så bliver der etableret et købssignal. På ugebasis er aktiekursen i en stigende tendens, og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” for 7 uger siden, mens Bollingerkanalen har været i køb siden midten af maj. I takt med aktiekursen er omsætningen i aktien faldet.

Der er ligeledes divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum falder og RSI stiger og modellen har ramt 68. Nærmeste modstandsniveau er ved 160 og herefter i niveauet 170-175, mens der er støtte i niveauet 135 og herefter i niveauet 125. Der er ”gaps” både under og over den nuværende kursgraf, og der er derfor en stor usikkerhed om, hvilken retning aktiekursen skal i.

Skandinaviens største bank SEB

SEB-aktiekursen er overordnet i en faldende tendens på månedsbasis, mens der på både dag -og ugeniveauet er købssignal i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i begyndelsen af juni. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet Momentum er i faldende tendens efter en topformation i juni. I modsatte regning bevæger RSI sig og har netop ramt niveauet 67.

Nærmeste støtteniveau er ved 75 og herefter i niveauet 70, mens nærmeste modstandsniveau er ved 95 og herefter i niveauet 105.  Omsætningen er meget lav i aktien, når man ser historisk på det. Markedsdeltagerne efterspørger ikke bank-aktier for tiden.

Graferne stammer fra analysesystemet Vikingen. Jeg ejer ikke aktier i de analyserede virksomheder.

Læs også: Teknisk set på råvare-aktier: 'Aktien ser stærk ud'

Læs også: Teknisk Set: Sektor-rotation – tid til gamle selskaber