Henter kommentarer

Advarselslamperne lyser rødt - økonomer vurderer konsekvensen af kongetallet


 
Hvilke typer investorer er der?
Vis mere

Den amerikanske jobfest vil ingen ende tage og beskæftigelsen stiger med 339.000 personer uden for landbruget.

Men meldingen kan også blive en presbold for den amerikanske centralbank, der nu skal tage stilling til, om der skal yderligere renteforhøjelser til.

»Dagens tal vil give sved på panden hos den amerikanske centralbank,« lyder det fra cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Jeppe Juul Borre.

Han fremhæver at centralbanken har hævet renten 10 gange i træk, men at farten på arbejdsmarkedet kan sætte »nyt blus under inflationen«.

»I sidste uge kom der blandede signaler fra Fed, om renten skal hæves yderligere, for at få bragt inflationen ned. Det står derfor ikke mejslet i sten, at de er i hus med renteforhøjelserne endnu,« lyder det fra Jeppe Juul Borre, der dog tror, at Fed ikke vil hæve renten d. 13-14 juni hvor der er rentemøde.

Læs også: Amerikansk kongetal smadrer forventninger

Fra Chefstrateg i Sterna Capital Partners, Mikael Olai Milhøj er meldingen, at investorerne nu begynder at indprise en renteforhøjelse senere på sommeren:

»Efter den stærke jobrapport indpriser investorerne nu en 27 % sandsynlighed for en 0,25%-point renteforhøjelse på junimødet, og 70 % for en renteforhøjelse senest på julimødet,« skriver han i en kommentar.

Han mener dog, at det vil være fornuftigt for centralbanken at vente yderligere renteforhøjelser, da de først vil slå fuldt igennem i økonomien om 1-2 år:

»Når mange ledende inflationsindikatorer peger pænt nedad, og der stadig er recessionsadvarselslamper, der lyser rødt, så giver det mening for den amerikanske centralbank at stoppe og se tiden lidt an,« skriver Mikael Olai Milhøj.

Læs også: Jyske Bank anbefaler at købe stor dansk aktie: De tror, at aktien kan stige markant

Læs også: Trodser Nationalbanken: Kryptovaluta er penge