Henter kommentarer

Aktiedirektør: Pessimisterne er ved at kapitulere


 
Hvad betyder bull marked, og det at være bullish? Det kan du se i videoen ovenfor - og også hvad et bear marked er.
Vis mere

Der er ved at ske et skifte blandt investorerne på aktiemarkedet.

Det vurderer aktiedirektør Per Juul, der står i spidsen for kapitalforvalteren Juul Value Invest, i en kommentar. Dem, der har set negativt på aktiemarkedet, er ved at skifte synspunkt, mener han.

»Jeg synes som optimist, at det ser ud til, at pessimisterne er ved at kapitulere,« lyder det fra Per Juul.

Læs også: Den største fare ved P/E-tallet

Ordene falder på et tidspunkt, hvor Juul Value Invest kom ud af maj i ny rekord. År til dato har formueforvalteren formået at sikre et afkast på 16,5 pct. mens verdensindekset har leveret et afkast på 8 pct.

Det springer i øjnene, at der er mange modsatrettede historier i markedet i øjeblikket. Nogle fremhæver en 'alting'-boble, hvor aktier, obligationer og ejendomme er for dyre. Professionelle investorer har omvendt rekordmange penge på sidelinjen, påpeger Per Juul.

Læs også: Jyske Bank anbefaler at købe stor dansk aktie: De tror, at aktien kan stige markant

Det er noget, som han tolker som et positivt signal. Forklaringen vender vi tilbage til.

Et andet tema, der påvirker stemningen på de finansielle markeder, er nemlig, at forbrugerne er i historisk dårligt humør. Det er på trods af, at arbejdsløsheden er rekordlav, bemærker aktiedirektøren.

Læs også: Lau Svenssen kigger på lille dansk aktie: 'Et godt langsigtet vækstforetagende'

 

»Er man pessimist fokuserer man måske på, at alting er dyrt, og at forbrugerne i dårligt humør. Og er man optimist, fokuserer man måske på, at arbejdsløsheden er lav og at der står masser af penge på sidelinjen, som kan komme i spil igen,« forklarer han og fortsætter:

»Derfor forventer optimisterne, at stigningerne siden bunden er begyndelsen på et nyt bull-marked, mens pessimisterne forventer, at det blot er et såkaldt bear-market rally – en kortsigtet stigning i en længerevarende nedtur.«

Per Juul ser et skifte i stemningen blandt investorerne. Det skyldes flere faktorer.

Læs også: Analytiker: Disse aktierne er på udsalg

»Recessionen bliver ved med at udeblive, gældsloftet er nu hævet, og markedet steg senest meget solidt i fredags,« lyder det fra aktiedirektøren.

Fredag var verdensmarkedet steget 13,3 pct. fra bunden, mens de 500 største aktier i USA er steget 19,7 pct., bemærker Per Juul. Det er værd at have in mente, når man ser på de længste bear market rallies i USA.

Det hidtil længste bear marked rally skulle ifølge en analytiker have sluttet sidste fredag, påpeger Per Juul.