Henter kommentarer

Biotekkæmpe i bund efter milliardopkøb: Se dagens danske vindere og tabere


Mærsk-aktien brugte en stor del af onsdagen i det positive rampelys, mens biotekselskabet Genmab trak sorteper i bunden af C25-indekset, efter annonceringen af et opkøb.

Markedets rektion på Genmabs store opkøb blev nok ikke, som selskabet kunne have håbet på. Aktien faldt med 2,1 pct. 

Det skete efter selskabet annoncerede opkøbet af biotekselskabet ProfoundBio til en værdi af 12,4 mia. kr. Det kan du læse mere om her.

ProfoundBio fokuserer på at udvikle antistof-lægemidler (ADC) til kræftbehandling af eksempelvis æggestokkræft, og selskabet passer godt ind hos Genmab ifølge topchefen.

Læs også: Genmab vil købe biotekselskab i milliardhandel

»Det foreslåede opkøb af ProfoundBio passer perfekt ind i vores langsigtede strategi og vores ambitiøse vision for 2030 om at påvirke patienters liv gennem innovative antistofbehandling,« udtaler Genmab-topchef Jan van de Winkel.

Markedets reaktion var dog mere lunken, og dagens fald betyder, at aktiekursen nu er faldet med mere end 20 pct. de seneste 12 måneder.

Hos Mærsk blæste der dog anderledes positive vinde i sejlet. Med en stigning på 3,4 pct. var aktien blandt de bedste i dagens børshandel.

Der var ikke nogle selskabsspecifikke nyheder, som sendte aktien op. Senioranalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen bemærkede dog, at også DSV-aktien steg. Både Mærsk og DSV beskæftiger sig med transport. Senioranalytikeren så derfor udviklingen som et tegn på, at investorerne havde fået en store appetit efter transportsektoren.

Læs også: Chefstrateg understreger: Hold fast i disse aktier

Mikkel Emil Jensen pegede på stærkere økonomiske nøgletal, som årsagen bag den øgede lyst efter transportaktierne. Det kan være med til at øge efterspørgslen på varer, og dermed også efterspørgslen på transport af disse.

Investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, vurderer, at stigningen skyldes, at investorerne er »ved at skifte ud i deres heste«. Læs mere her.

Mærsk-aktien var tidligere på dagen oppe med mere end 5 pct., hvilket ville have gjort den til den mest stigende aktie i det danske hovedindeks. 

Det endte dog ikke sådan. Pladsen på toppen af skamlen blev i stedet indtaget af Rockwool.

Stenuldproducenten lukkede dagens danske børshandel af med en stigning på 4,4 pct.

Det skete uden nogle selskabsspecifikke nyheder.

De 5 bedste aktier:

Rockwool A/S ser. B +4,37 pct.

A.P. Møller - Mærsk A +3,45 pct.

A.P. Møller - Mærsk B +3,37 pct.

DSV +2,87 pct.

GN Store Nord +2,66 pct.

De 5 værste aktier:

Genmab -2,11 pct.

Demant -1,60 pct.

Carlsberg B -1,43 pct.

Vestas Wind Systems -1,24 pct.

Zealand Pharma A/S -1,22 pct.

Læs også: Mærsk-aktien stiger - og det samme gør en række konkurrenter

Læs også: Norsk biotekaktie brager op efter gennembrud