Henter kommentarer

Boom i København sender dansk aktie mod himlen


I skyggen af den tumultariske start på aktiemarkedet anno 2022 har et lille dansk ejendomsselskab sat alt og alle til vægs.

Fra et kontor i hovedstadens indre by styrer Copenhagen Capital en portefølje af eksklusive boligudlejningsejendomme i København med så stor succes, at aktien foreløbigt er den mest stigende på den danske hovedbørs i år.

Læs også: Pensionsgigant: Disse aktier fås med næsten historisk rabat

Copenhagen Capital er steget 26 pct. i løbet af de første handelsdage i år. Afkastet over de seneste 12 måneder er nu 109 pct. Og kurven har været stabilt opadgående over en årrække.

Euroinvestor fangede adm. direktør Rasmus Greis til en snak om, hvad der egentlig gemmer sig bag det hurtigtvoksende selskab. Hvad køber aktionærerne sig ind i?

»Kort fortalt får man hos os en simpel eksponering til det københavnske boligmarked,« siger Rasmus Greis.

Læs også: Frygt har grebet investorer – disse aktier er ramt af giftig børsnedtur

I stedet for at eje sin egen bolig i København, kan man i princippet købe en aktie i Copenhagen Capital. Men i sidste ende er der trods alt en virksomhed, der skal drives også:

»Når man ejer aktier i Copenhagen Capital opnår aktionærerne et afkast på baggrund af ejendommenes løbende drift og værditilvækst,« siger direktøren.

Han lægger heller ikke skjul på, at den stigende kurs naturligvis hænger sammen med det boomende marked for boliger i København, der for alvor fik fart, da pandemien ramte i foråret 2020.

Cophenhagen Capital er som sådan også en ret simpel forretning. De har specialiseret sig i at udvikle de måske lidt mere komplekse og ældre byejendomme, som de store investorer i pensionskasserne går uden om.

Læs også: Aktiechef: Dette er det vigtigste nøgletal

Over årene har Copenhagen Capital således opbygget en portefølje af 17 ejendomme, hvori langt de fleste lejemål er almindelige lejeboliger. Kun en lille del lejemålene er erhverv.

Forretningsomfanget målt på balancen er nu på ca. 1 mia. kr. ifølge det seneste regnskab.

Rasmus Greis oplyser til Euroinvestor, at omkring halvdelen af ejendomsporteføljens er belånt. Hele lånefinansieringen foregår derfor med billige realkreditlån – resten er egenkapital svarende til boligejeres friværdi.

Rasmus Greis har selv været ansat i Copenhagen Capital siden 2017, men først i sommeren 2021 fik han skrevet CEO på visitkortet.

Læs også: 3 'billige' aktier til 2022: 'Vi ser mindst 50 pct. kurspotentiale'

Oprindeligt blev selskabet skabt ud af en tom børsskal fra det hedengangne Klimainvest. En gruppe velhavere benyttede dengang børsskallen til at stifte Copenhagen Capital. Blandt de største investorer finder vi således Paul Hvelplund, der er arvtager til smykke- og urforretning Hvelplund på Strøget i København.

Blandt de øvrige investorer finder vi også Hans August Lund, der er medinvestor i fødevarevirksomheden Cofoco og har en fortid i investeringsbanken Goldman Sachs. August Lund har markante holdninger til klimaforandringer, som han flittigt kommenterer på blandt andet LinkedIn.

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske – det tror han venter os nu

Investorer skal være opmærksomme på, at aktiekapitalen er splittet op på almindelige aktier som går under navnet Copenhagen Capital Stam – også kaldet »stamaktier«. Derudover er en del af aktiekapitalen præferenceaktier, hvor investorerne i stedet køber adgangen til høje udbyttebetalinger. Præferenceaktier er struktureret, så de har nærmest obligationslignende egenskaber.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Danske Bank-strateg: Hvis du er optimist, kan du købe disse vækstaktier

Læs også: Nordnet: Det her er sjældent en god idé