Dagens top 3 markedsnyheder


Her ses Novo Nordisks forskningschef Mads Krogsgaard Thomsen
Her ses Novo Nordisks forskningschef Mads Krogsgaard Thomsen Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Her er dagens top 3 markedsnyheder fra danske finansmedier.

10 gode år

Direktøren for forskning og udvikling hos Novo Nordisk, Mads Krogsgaard Thomsen, forudser, at Novos såkaldte supermolekyle får 10 gode år. Det skriver Børsen. Der er tale om molekylet Semaglutid, der bruges til behandling af diabetes.

- Jeg fremhæver Semaglutid gang på gang, for ambitionen er at gøre det til et af verdens allerstørste lægemidler nogensinde, lyder det fra Mads Krogsgaard Thomsen.

Novo nordisk er desuden ved at videreudvikle molekylet, så det kan bruges til fedme-behandling af fedme, fedtleversygdommen Nash, men også hjertesygdom samt nyresygdom, skriver avisen.

Ørsted og Shell taber i udbud om amerikansk havmøllepark

Udbuddet om opførslen af en havmøllepark af størrelsen 804 megawatt, blev torsdag vundet af Vineyard Wind, det skriver Ritzau Finans

Vineyard Wind, der blandt andet er ejet af danske Copgenhagen Infrastructure Partners (CIP), vandt udbuddet om at levere havvindenergi til den amerikanske stat Connecticut, foran bud fra blandt andet Ørsted og Shell.

»Vi er rigtigt glade for det udfald, der er kommet, og at vi får muligheden for at bygge endnu mere havvind i USA og skabe synergier med det projekt, vi i forvejen er ved at udvikle.« udtaler Michael Hannibal fra CIP.

Sydbank kalder Danske Bank opjustering en camoufleret nedjustering

Danske Bank opjusterer forventningerne for anden gang på en uge, og det har affødt kritik fra Sydbanks analytiker Mikkel Emil Jensen, der kalder opjusteringen for en camoufleret nedjustering, skriver Børsen.

Banken spår nu et resultat på omkring 15 mia. kr efter skat. Tidligere på ugen lød det beløb på et interval i midten 13-15 mia. kr.

På aktiemarkedet er reaktionen dog positiv, og Danske Bank ligger 3. Pct. højere end onsdag i 94,30 kr.. Inden anden opjustering lå aktien i 93,80 kr.