Henter kommentarer

Dansk rederi i opkøb - hæver forventningerne


Det danske rederi DFDS har haft pengepungen fremme for at købe selskabet Ekol Logistics internationale transportnetværk. 

Det fremgår af en selskabsmeddelse tirsdag. 

Købet har en samlet pris (EV) på 1,9 mia. kr. og kaldes et »fremragende strategisk match« af CEO Torben Carlsen: 

»Dette køb er et fremragende strategisk match for DFDS. Transport af store trailervolumener pålideligt og effektivt gennem kombinationer af vej, færge og jernbane er vores kerneforretning. Derudover er det vores overbevisning, at Tyrkiets rolle som produktionshub for Europa vil blive forstærket i fremtiden, da nearshoring flytter forsyningskæder tættere på slutmarkeder,« udtaler Torben Carlsen i meddelelsen.

På bagrund af opkøbet reviderer DFDS sine forventninger til 2024. 

DFDS-koncernens omsætning forventes i 2024 nu at ville stige med 8-11 pct. i forhold til 2023, forudsat at købet gennemføres i begyndelsen af 4. kvartal 2024. Den tidligere forventede omsætningsstigning i 2024 var 5-8 pct., fremgår det af meddelelsen. 

Forventningen til EBIT for 2024 er uændret på 2,0-2,4 mia. kr.

Ekol Logistics transportnetværk havde i 2023 en omsætning på 3,5 mia. kr og 3.700 ansatte. Med købet tager DFDS sine færge- og vejforretning til Middelhavet og  samtidig forbindes Tyrkiet med DFDS’ eksisterende netværk. 

DFDS-aktien stiger en smule efter opkøbet. Før meldingen handlede aktien rimelig fladt med en stigning på 0,1 pct. for dagen. Kort efter udmeldingen er aktien nu oppe med lidt over 1 pct. 

Det seneste år er DFDS-aktien faldet med 22 pct. 

Opdateres...