Henter kommentarer

Det mener analytikerne om Spotify-aktiens fremtid


Aktien i den populærer musiktjeneste Spotify er faldet med 48,37 pct. i løbet af de seneste 12 måneder

Spørgsmålet er, hvor aktien skal hen herfra?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Spotify-aktien, så tegner der sig trods fald et overvejende positivt omend blandet billede.

Der er ifølge Bloomberg 34 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 16 en købsanbefaling, mens også 16 af dem har en hold-anbefaling. Kun 2 af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Læs også: Han vil gå på pension som 45-årig: Sådan investerer han

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et kurspotentiale på +16 pct.

De vurderer, at Spotify-aktien kan bevæge sig imod 115,89 dollar mod den nuværende pris på 99,94 dollar.

Blandt de mest optimistiske finder man analysehuset LightShed Partners, der har en købsanbefaling på aktien. De vurderer, at Spotify-aktien kan bevæge sig op imod 260 dollar.

I den anden ende af skalaen finder man blandt andre børshuset DZ Bank Research, som har en sælg-anbefaling og et kursmål på 78 dollar.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på den enkelte aktie i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Salg fra C25-gigants supersællert skuffer

Læs også: Milliardforvalter: Det er en af de mest undervurderede C25-aktier