Henter kommentarer

Forudser nye kursfald - så langt skal aktierne måske ned

Foto: HANDOUT
Vis mere

Der kan være større kursfald på vej på aktiemarkedet.

Sådan lyder den dystre melding fra den amerikanske storbank, Bank of America. Det sker, efter den amerikanske jobrapport kom fuldstændig bag på investorer og analytikere fredag.

Udviklingen fik aktierne til at falde. S&P 500-indekset endte 0,1 pct. lavere, mens det teknologitunge Nasdaq-indeks faldt 0,5 pct. Dow Jones-indekset steg dog 0,2 pct.

Læs også: Forudser blodbad for dansk folkeaktie

»Vi mener, at markedet skal falde yderligere,« lyder det fra Bank of Americas strateg Jill Carey Hal, ifølge Marketwire.

»S&P 500 har efter vores mening endnu ikke nået bunden. Det er vores opfattelse er, at S&P slutter året i 3600,« forklarer hun.

Det er cirka 10 pct. under det niveau, som S&P 500-indekset lukkede i fredag.

Der blev i USA i juli skabt 528.000 job uden for landbruget. Det er langt mere end de 250.000 job, der var ventet at være blevet skabt i juli. Det kan du læse mere om i Ikke set i 50 år: 'Wow, det her er spektakulært'.

Aktierne er ifølge Marketwire tidligere faldet, når jobtallene har været for gode, da det lægger op til, at den amerikanske centralbank - Federal Reserve - kan være nødt til at hæve renterne i sin kamp for at få inflationen under kontrol.

En af verdens allerstørste kapitalforvaltere, Pimco, vurderer, at centralbanken vil blive mere aggressiv i sit opgør med inflationen.

»Den stærke arbejdsmarkedsrapport bekræfter, at USA ikke var i recession i juli og antyder, at Fed kan og vil gøre mere for at tæmme inflationen,« skriver Pimco, ifølge Marketwire.

Pimco vurderer, at det er sandsynligt, at den amerikanske centralbank vil hæve renten med 75 basispoint på næste rentetopmøde til september.

Kapitalforvalteren mener, at det er sandsynligt, at vi står over for en amerikanske recession inden for et år.

Læs også: Bankchef til danskerne: Du kommer nok snart til at ændre dit liv

Læs også: Her får ansatte næsten 1 million i løn i gennemsnit