Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens vigtigste nyheder fra de danske finansmedier.

Friske tal: Vejrskader udfordrer fortsat Tryg

Vejrskaderne fortsætter med at udfordrer forsikringsgiganten Tryg.

Det fremgår af forsikringsselskabets første kvartalsregnskab i 2024, der er landet onsdag morgen.

Her lander en række nøgletal for periodens resultat lavere end samme periode sidste år. Ifølge Tryg har perioden været negativt påvirket af højere end normalt vejr- og storskader niveau for mere end 180 mio. kr.

Når man dykker ned i tallene kan man læse, at Tryg i første kvartal havde et resultat før skat på 1.007 mio. kr. Sidste års resultat fra samme periode lå på 1.187 mio. kr.

Læs mere her

Centralbankschef i ny melding om renten

En stædig inflation er ved at kvæle håbet om rentenedsættelser i år.

Det har den amerikanske centralbankschef, Jerome Powell, måtte erkende tirsdag aften.

Inflationen er sværere at få bugt med end ventet, og det betyder, at man bliver nødt til at fastholde renten på sit nuværende niveau i længere tid, forklarer han, ifølge Sydbank.

Læs mere her.

Disse aktier ville Lau Svenssen købe, hvis han fik penge tilbage i skat

Lau Svenssen udpeger tre aktier, han ville købe, hvis han fik penge tilbage i skat.

Han fremhæver, at især én af dem har stort kurspotentiale i hans øjne.

Selv har han hverken skulle betale eller fået penge tilbage endnu, for han behøver først aflevere sin selvangivelse til sommer. For som han selv siger, så udskyder han »alt ondt.«

»Det er ikke noget, jeg dyrker, og at det er en overraskelse for mange, hvad de får tilbage i skat, er noget vrøvl, for det er jo sådan set ikke tilfældige tal, der kommer ud,« siger den erfarne investor, der altså alligevel er gået med til at udpege en lille håndfuld aktier, han selv ville købe, hvis han stod med 10.000 kr. ekstra på kontoen.

Læs mere her.

Markedstendenser

Tirsdag fortsatte den store nedtur på obligationsmarkedet, da investorerne tog bestik af stærk amerikansk økonomisk data og beskeder fra den amerikanske centralbank, FED. 

Tirsdag var flere aktier i rødt. Det brede Stoxx Europe 600 indeks oplevede den største tabsgivende dag år-til-dato. Det tyske industritunge Dax indeks stod over for et tilbagefald på 1,4 pct. I USA faldt det toneangivende S&P 500 indeks med 0,2 pct., samtidig med at det teknologitunge Nasdaq 100 indeks lukkede dagen uændret. Det skriver Nordea i en morgenrapport. 

Onsdag er en forholdsvis rolig dag på den økonomiske nøgletalsfront.

Dagens tal og begivenheder