Henter kommentarer

Investorer skal stemme om gigantisk lønpakke til kontroversiel topchef


Investorer i elbilgiganten Tesla skal endnu en gang stemme om en gigantisk lønpakke til selskabets topchef Elon Musk med en værdi på op til 56 mia. dollar. Det svarer til godt 393 mia. kr.

Det skriver internationale finansmedier som Bloomberg og CNBC

Tesla har udsendt en meddelelse om afstemningen onsdag, efter at en dommer i delstaten Delaware tidligere på året har afvist lønpakken. Derfor ønsker Tesla også, at aktionærerne skal vedtage, at selskabet kan rykke til Texas istedet for Delaware. 

Tesla-formand Robyn Denholm har i et brev til aktionærerne kritiseret retten i Delawares afgørelse fra januar, og skrevet at den har udgjort en second-guessing af aktionærerne, der oprindeligt havde godkendt Musks lønpakke i 2018.

»Fordi Delaware-domstolen second-guessede jeres beslutning, har Elon ikke fået betaling for sit arbejde for Tesla i de sidste seks år, der har bidraget til betydelig vækst og aktionærværdi," lyder det fra Denholm ifølge Bloomberg. 

Nyheden om afstemningen kommer ud bare få dage efter, at Tesla har annonceret en fyringsrunde på mere end 10 pct. af medarbejderne. Det kan du læse mere om her. 

Tesla-aktien er det seneste år faldet med 16 pct.