Henter kommentarer

Norsk kapitalforvalter rykker ind i Danmark: 'Denne tendens vil fortsætte'


Her ses Benban-solcelleparken, hvor selskabet Scatec Solar har bidraget med solceller.
Her ses Benban-solcelleparken, hvor selskabet Scatec Solar har bidraget med solceller.
Vis mere

Norske Storebrand Asset Management rykker nu ind i Danmark.

Kapitalforvalteren udvider med et kontor i København for at udbygge fokusset på institutionelle kunder. Storebrand Asset Management er flere gange kåret som en af de førende bæredygtige kapitalforvaltere i Norden, og kapitalforvalteren fremhæver selv, at man råder over et af markedets 'bredeste' udbud af ESG-fonde.

Læs også: 5 stærke aktier: 'Aktien har potentiale til at blive fordoblet over et par år'

»De bæredygtige produkter, som Storebrand Asset Management er specialister i, har et særligt momentum lige nu og spiller en vigtig rolle i den fremtidige vækst. Vi har en klar formodning om, at interessen kun vokser yderligere fremover, for den tendens, vi så allerede før COVID-19, holder fast og forventes udelukkende at blive stærkere i en grøn fremgang efter pandemien. Danskerne har allerede taget rigtigt godt imod vores løsninger og fonde,« udtaler kapitalforvalterens adm. direktør, Jan Erik Saugestad.

Han forudser, at S'et inden for ESG-investering - E'et står for Environmental, S for Social og G for Governance - kommer til at spille en særlig rolle i kølvandet på coronakrisen.

»Det handler ikke kun om, hvordan folk kommer igennem krisen, men også om hvordan selskaberne agerer under og efter krisen,« uddyber Jan Erik Saugestad.

Her ses Storebrand Asset Manegements adm. direktør, Jan Erik Saugestad. Vis mere

Hos Storebrand Asset Manegement handlede ESG-forvaltning i begyndelsen især om ikke at investere i visse selskaber. I løbet af de 25 år, at kapitalforvalteren har beskæftiget sig med bæredygtig investering, har et andet værktøj i stigende grad været, at man forsøger at trække selskaberne i en bestemt retning. Et tredje og nyere værktøj bliver dog at finde løsninger i samarbejde med selskaberne, forklarer Jan Erik Saugestad.

Storebrand Asset Manegement har eksempelvis oprettet et 'Empoverment'-team, der fokuserer på, hvordan elementer som teknologi, kommunikation og sundhed kan styrke folk i visse dele af verden. Løsningerne kommer fra selskaberne, som kapitalforvalteren investerer i. I Storebrands Solutions-fond finder man eksempelvis vandselskabet Bagder Meter, Legrand med sit fokus på intelligente bygninger, Acciona, der har specialiseret sig i vedvarende energi og genbrug samt kommunikationsgiganten Nokia og Scatec Solar, der har koncentreret sig om solenergi.

Det bliver Kim T. Andreassen, der kommer til at lede det nye danske Storebrand-kontor. Han har de seneste fem år stået for kontakten til de professionelle kunder i Danmark i rollen som Senior Relationship Manager i SKAGEN Fondene.

Kapitalforvalteren ejer desuden en række mindre forvaltere herunder SKAGEN Fondene i en såkaldt multiboutique-struktur. Fælles for aktiviteterne er et særligt fokus på bæredygtighed. Private investorer vil fortsat møde Storebrand Fondene gennem SKAGEN.

Storebrand Asset Manegement er den femte største kapitalforvalter i Norden. I slutningen af marts havde kapitalforvalteren ca. 585 mia. kr. under forvaltning.

Læs også: Se listen: 49 spændende grønne aktier

Læs også: 4 robot-aktier til fremtiden