Henter kommentarer

OL i Tokyo 2020 - afventer situationen

Students of Ariake-nishi Gakuen School form the number six during an event Six Months to go until Tokyo 2020 Paralympic Games in Tokyo, Japan, February 25, 2020.
Students of Ariake-nishi Gakuen School form the number six during an event Six Months to go until Tokyo 2020 Paralympic Games in Tokyo, Japan, February 25, 2020. Foto: ATHIT PERAWONGMETHA
Vis mere


Mens Den Internationale Olympiske Komité (IOC) ser frem til OL 2020 i Tokyo, har IOC samtidig taget forbehold for en eventuel aflysning, ved hjælp af en reservefond på 897 millioner dollars, skabt til at holde hånden under den olympiske økonomi. Det skriver Bloomberg.

Det er måske et usandsynligt scenarie, men udviklingen følges tæt, når coronavirus fortsætter med at sprede sig rundt i verden. En række globale sportsbegivenheder og olympiske kvalifikationer er allerede blevet aflyst, og mange spekulerer nu på, hvordan udbruddet kan påvirke 2020-legene i Tokyo, der er planlagt til at starte i slutningen af ​​juli.

Læs også: Aflyser karneval

Antallet af Coronavirus-tilfælde er steget til mere end 80.000 på verdensplan - med nye hotspots i Italien, Sydkorea og Iran ud over epicenteret i Kina. WHO har ikke erklæret en global pandemi, men aktiekurserne er faldet efterhånden som investorerne bekymrer sig om yderligere spredning. På nuværende tidspunkt går IOC videre med sine planer for OL 2020 i Tokyo. Det amerikanske olympiske og paralympiske udvalg har opfordret deres atleter til at undgå alle ikke-væsentlige rejser til Kina, Hong Kong og Singapore, men har samtidigt informeret sine hold om at fortsætte træningen og forberede sig som planlagt. Japanske politikere har også sagt, at der ikke er nogen planer om at flytte eller annullere OL 2020.

Dick Pound, der har været IOC-medlem siden 1978 siger, at organisationen ikke forhaster en beslutning. To måneder inden åbningsceremonien, vil sandsynligvis være det tidspunkt, hvor hele den olympiske bevægelse har brug for at vide, om OL 2020 bliver aflyst eller udsat. »This is the most dangerous threat to the Olympics other than a state of actual war« udtaler Pound til Bloomberg.

Læs også: Modeindustrien ramt af Corona